Ford Trucks sărbătoreste livrarea vehiculului 2000 în România

  • Cefin Trucks a atins în Iulie 2021, pragul de 2000 de vehicule Ford Trucks livrate în România
  • Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piața din România, urcând permanent în topul brandurilor de vehicule comerciale, la nivel de vânzări, cu o cotă de piață de 10.8% (conform Raport Inmatriculari DRCPIV Ian-iulie 2021) ;
  • Cefin Trucks prevede o creștere și în 2021, cu ajutorul politicii sale orientate în jurul clientului, a planului de dezvoltare a rețelei de service și implementarea unui proces complex de digitalizare, care va facilita accesul tuturor celor implicați (clienți, furnizori, angajați și parteneri) la informații privind operațiunile și procesele companiei.

 

București, 1 Septembrie 2021  Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, sărbătorește livrarea vehiculului cu numărul 2000, prag atins în luna Iulie 2021. Cu ocazia aniversării livrării primelor 1000 de unități Ford Trucks în România, parcurs realizat în 30 de luni, a fost setat un nou obiectiv, ca următoarele 1000 să fie livrate către clienții brandului în jumătate din timp, si anume 15 luni. În pofida unei perioade atipice, dificilă atât din punct de vedere social cât și economic, Cefin Trucks a reușit să îndeplinească obiectivul în vara anului 2021.

Următorul obiectiv este setat în condițiile unei accelerări a ritmului de vânzare, și constă în livrarea vehiculului cu numărul 3000 până la sfârșitul anului 2022.

Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită  implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf, etc).

“Livrarea a 2000 de unități Ford Trucks în România nu reprezintă pentru noi un simplu număr. Acest rezultat este un semnal concret de apreciere din partea clienților atât referitor la produse cât la serviciile pe care le oferim. Este de asemenea dovada unei munci extraordinare a echipei noastre si a tuturor celor implicați (funizori, clienți, finanțatori si acționari). Avem în jurul nostru o comunitate care se formează, și care generează toată dinamica companiei. Toate strategiile noastre se bazează pe principiul că atunci când clientul are de câștigat, acest lucru se transformă în câștig și pentru companie. În acest scop încercăm să creăm zilnic oportunitatea de a maximiza valoarea adăugată pe care o putem oferi clienților noștri și să implementăm produse și servicii pentru a îndeplini acest obiectiv esential pentru succesul nostru. Doar printr-un proces constant  de îmbunătățire a serviciilor  și a produselor pe  care le oferim ca și companie, vom atinge, nu numai noua provocare de a livra  3000 de vehicule Ford Trucks până la sfârșitul anului 2022 dar și de a oferi cea mai mare valoarea adăugată pentru clientii nostri. ” a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Atingerea obiectivului de 2000 de vehicule Ford Trucks în România în timpul promis este o urmare firească a unei strategii comerciale și de brand atent urmărită în toate acțiunile noastre. Această strategie are în centru nevoile clienților nostri, si dorința de a adăuga plus valoare afacerii lor, prin alegerea companiei noastre ca partner și a brandului Ford Trucks ca produs. Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde suntem deja lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții si cele specializate, și să păstrăm trendul ascendent al cotei de piață. Ford Trucks a dovedit deja un raport calitate-preț foarte bun si flexibilitate în fața cerințelor pieței pe care Cefin Trucks o poate acomoda prin experiența pe care o are în servicii integrate.

Principalii piloni pe care ne construim strategia de creștere, centrată pe parteneriatul cu clienții nostri, sunt:

  • Digitalizarea și integrarea tuturor serviciilor din procesul de vânzare si post vânzare pentru a garanta un access ușor și transparent al clienților către toate informațiile relevante pentru o gestiune eficientă a parcului de vehicule;
  • Servicii financiare rapide cu valoare adăugată pentru clienți: soluții de leasing, plăți în rate, soluții de închiriere vehicule comerciale pe termen scurt și mediu;
  • Servicii de Trade-In prin care preluăm și valorificăm camionul vechi pentru achiziția unui nou Ford Trucks;
  • Crearea unei comunități Ford Trucks în România pentru a fi aproape de toți cei care ne aleg;
  • Consolidarea rețelei naționale de vânzări, o echipă profesionistă care cunoaște deja foarte bine nevoile pieței și avantajele produselor ce vin în ajutorul clienților;
  • Creșterea rețelei de service, pentru a fi alături de clienți oriunde aceștia au nevoie, în acest moment numărând deja 20 de locații în România. Dezvoltarea permanentă a rețelei internaționale de service Ford Trucks vine de asemenea în ajutorul clienților care aleg F-Max pentru transport internațional.

A declarat Gabriel Tudor, Sales Director & Ford Trucks Brand Manager

Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul nostru Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii patru ani, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie. Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții si specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și nevoile pieței permanent în evoluție. De asemenea avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX.

Ford Trucks are o strategie complexă și ambițioasă de extindere internațională, după integrarea completă a rețelei Europei Centrale, de Sud și de Est în 2020, continuând în 2021 pentru țările din Europa de Vest, proces ce va ajunge la maturitate în 2022.

În timp ce extinderea rețelei de service atât națională cât și internațională contribuie foarte de mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2022. Aceasta ne permite să ne setăm ca obiectiv ca următoarele 1.000 de unități Ford Trucks să fie livrate până la sfârșitul anului 2022.

Anul 2021 reprezintă încă un an de succes pentru Ford Trucks, când am crescut volumul de vânzări și cotele de piață, în special în piețele europene. Am făcut pași importanți pentru a finaliza rețeaua noastră din Europa de Vest. Este deja evident că Cefin Trucks va închide anul 2021 printre lideri în ceea ce privește cota de piață și rămâne un candidat puternic pentru topul din 2022.” a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România, adăugând la o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparatii Ford LCV in centrul din București.

In anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere în acest sens, cel de 3000 de unități până la sfârșitul anului 2022. Păstreaza poziția de lider în segmentul de construcții, devine lider și în cel al vehiculelor municipale și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max.

Despre Cefin Trucks:

Compania activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Despre Ford Trucks:

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks.  La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente. Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale la nivel mondial, vizitați site-ul https://www.fordtrucks.com.tr/

Related posts