Scania oprește producția la fabricile de camioane din Europa

Producătorul de camioane Scania, care face parte din grupul Volkswagen AG, a fost nevoit să ia decizia de a opri producţia la fabricile sale din Europa, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Cauza fiind deficitul global de semiconductori care afectează întreaga industrie auto.

Toţi marii producători auto au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Scania va opri producţia la fabricile sale de camioane din Suedia, Franţa şi Olanda întreaga săptămână, a anunţat luni Karin Hallstan, purtătorul de cuvânt al companiei suedeze.

Oficialul a informat că săptămâna viitoare va fi oprită activitatea uzinelor din America de Sud.

Întreruperile din lanţurile de aprovizionare şi deficitul de materii prime afectează în mod negativ operaţiunile a 70% dintre companiile suedeze din domeniul industriei, iar 16% dintre firme şi-au revizuit planurile de producţie pentru următoarele şase luni, arată rezultatele unui studiu publicat, luni, de Silf/Swedbank.

Geely, proprietarul producătorului auto suedez Volvo Cars, a anunţat oprirea producţiei la fabrica din Goteborg (Suedia) săptămâna aceasta, în timp ce AB Volvo, rivalul Scania, a avertizat recent că producţia va fi afectată din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Luna trecută, conducerea TSMC (cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume) a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din trimestrul trei din 2021, dar problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi în 2022. Acest deficit a determinat autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia.

Related posts