Volvo Trucks a lansat noua generație Volvo FM

Volvo Trucks a lansat noua generație Volvo FM ce include îmbunătățiri ale mediului de lucru al șoferului și inovații care oferă un nivel ridicat de confort, siguranță și productivitate. „Spațios și cu o excepțională vizibilitate, noul autocamion Volvo FM pentru transportul de mare tonaj este proiectat să fie cel mai bun mediu de lucru mobil pe toate segmentele”, afirmă Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

„Șoferii sunt unul dintre cele mai importante active din industria transporturilor”, continuă Roger Alm. „Odată cu noul model Volvo FM vă prezentăm un instrument de lucru flexibil, care vă oferă, de asemenea, un nivel maxim de confort, ceea ce le permite clienților noștri să atragă și să păstreze cei mai buni șoferi, care le susțin succesul operațiunilor de transport.”

Un birou mobil conceput pentru șoferi
„Noul Volvo FM este cel mai adaptabil “cal de povară” din gama noastră – agil și potrivit pentru a-și deservi scopul de a fi spațios, sigur și confortabil pentru șoferi”, spune Carina Byström, designer șef pentru interior la Volvo Trucks. „De asemenea, ne bucurăm de vizibilitate excelentă folosind o linie coborâtă a ușii, oglinzi retrovizoare noi și o cameră video montată pe oglinda din dreapta.”

Pentru a realiza acest obiectiv, noii stâlpi față verticali îi conferă până la un metru cub suplimentar de spațiu și mai multă lumină. De asemenea, este echipat cu o tehnologie inteligentă care susține atenția pe care Volvo o acordă realizarea unui birou mobil de excepție pentru șoferi.

Interiorul este îmbunătățit prin noul panou de bord care oferă mai mult spațiu de depozitare, culori noi și un panou de instrumente modern și dinamic. Panoul de bord include un ecran de înaltă rezoluție de 12 inch cu o interfață ușor de utilizat, pe care șoferul poate vedea cu ușurință informații importante și poate alege între patru tipuri de vizualizări în funcție de situația de deplasare. Panoul de instrumente este pregătit pentru actualizări viitoare și servicii de conectivitate, fiind conceput pentru a simplifica interacțiunile șoferului și pentru a reduce factorii perturbatori atunci când sunt accesate informații importante.

Noul Volvo FM este echipat cu un ecran lateral opțional de 9 inch pentru funcția de Infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. ecranul susține interacțiunea în diferite moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modalităților de vizualizare. Atât panoul de bord, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi. În plus, noua opțiune de înclinare a coloanei volanului oferă o poziție mai ergonomică de deplasare.

Zona de lucru modernizată pentru confort
Noua cabină de dormit a fost actualizată cu un pat înălțat și posibilități de depozitare îmbunătățite, inclusiv un compartiment mare de depozitare sub pat și un spațiu de depozitare în partea de sus, cu panouri LED în separatoarele pentru compartimente. A vă deplasa între scaunul șoferului și pat este mai ușor ca niciodată cu noua manetă a schimbătorului I-Shift care este acum mai subțire, proiectată ergonomic. Confortul cabinei este sporit suplimentar printr-o izolare eficientă, care oferă protecție la frig, căldură și zgomot.

Aspectul exterior este nou și îndrăzneț
Aspectul exterior al noii generații Volvo FM are o nouă formă aerodinamică, cu linii distinctive în partea frontală și cu o linie emblematică elegantă, care urmărește toată partea laterală a noii cabine. În plus, farurile în formă de V sunt poziționate  astfel încât să ofere o aerodinamică optimă, iar sigla emblematică și grila frontală superioară cu un nou design, îi oferă autocamionului un aspect îndrăzneț și încrezător.

Noi caracteristici automatizate de siguranță
Pe lângă vizibilitatea îmbunătățită pentru șoferi, alte funcții suplimentare de siguranță de pe noul Volvo FM includ Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă, și Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), care funcționează pentru orice viteză, până la zero km/h.

Sistemul de frânare controlat electronic (EBS) este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi avertizarea de coliziune cu frână de urgență și controlul electronic al stabilității și vine acum ca echipare standard pentru noul autocamion. Direcția dinamică Volvo, cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și Asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.

Volvo FM oferă, de asemenea un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere afișat pe panoul de instrumente pentru a-l atenționa pe șofer. Sistemul poate să detecteze semne rutiere, cum ar fi restricțiile de depășire, tipul de drum și limitele de viteză.
Camera video montată pe oglinda din dreapta oferă pe ecranul lateral o perspectivă complementară asupra fiecărei părți a autocamionului.

Eficiența și productivitatea consumului de combustibilul
Varietatea configurațiilor disponibile de lanțuri cinematice și șasiuri dovedește că noul Volvo FM poate fi adaptat pentru a oferi o productivitate mai mare și economii de combustibil pentru o gamă largă de aplicații. Îmbunătățirile aduse unghiurilor de bracaj pentru puntea motoare și pentru punțile portante amplasate în fața punții motoare îi asigură, de asemenea, autocamionului o manevrabilitate excepțională, care își dovedește pe deplin utilitatea, de exemplu, în traficul urban de mare tonaj.

Pe multe piețe, Volvo FM este disponibil cu motorul Euro 6 alimentat cu LNG, care oferă eficiență și performanță pentru consumul de combustibil la fel ca și autocamioanele diesel echivalente Volvo, dar cu un impact climatic mult mai mic. Motorul cu gaz poate funcționa fie pe biogaz, care reduce emisiile de CO2 cu până la 100 la sută, fie pe gaz natural care reduce emisiile de CO2 cu până la 20% în comparație cu autocamioanele diesel echivalente Volvo.

Acest lucru este asociat cu emisiile vehiculului din timpul utilizării, proces cunoscut ca „de la rezervor la roată”.

Un nou contract de service ajută clienții să își îmbunătățească fluxul de numerar
Dezvoltarea rapidă a serviciilor de conectivitate le oferă transportatorilor modalități complet noi de a crește disponibilitatea și de a optimiza modul de utilizare a vehiculului.

Volvo Trucks introduce Contractul Volvo Flexi-Gold care oferă aceeași acoperire ca și în cazul Contractului Volvo Gold, la același cost previzibil, însă cu mai multă flexibilitate pentru a se adapta nevoilor dinamice ale afacerilor. Tarifele lunare variază în funcție de un interval de flexibilitate de 40% pentru kilometrajul anual estimat. Acest lucru le oferă transportatorilor o mai mare flexibilitate în a-și adapta operațiunile la schimbările de sezon și la o cerere de transport fluctuantă.

„Multe companii de transport manifestă nevoia de o mai mare flexibilitate atunci când vine vorba de încheierea unor contracte de service. Dispunem, acum, de tehnologia necesară pentru a face posibile soluțiile dinamice și conectate precum aceasta”, declară Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Contracte de service, Volvo Trucks.

Related posts