Renault Trucks livrează prima flotă de Master ZE electrice

Renault Trucks consideră că transportul urban trebuie să evolueze către mobilitatea electrică pentru a îmbunătăți calitatea vieții in orașe și pentru a reduce emisiile globale de CO2. În acest sens, Renault Trucks România a făcut un pas decisiv prin livrarea primelor 5 vehicule electrice Master în țara noastră către compania Green Ambalaje.

GREEN AMBALAJE este o companie românească specializată în servicii profesionale de management al deşeurilor pentru companiile care desfăşoară activităţi de producţie şi retail din România.
Compania își mărește flota auto cu primele 5 mașini electrice RENAULT TRUCKS MASTER Z.E. pentru colectarea deșeurilor într-un mod sustenabil, devenind astfel prima companie din domeniul waste management care investește într-o flotă de acest tip. Autovehiculele electrice vor colecta si deservi puncte de colectare inteligente tip RVM de la companiile de tip retail din București, Cluj și Timișoara pentru materialele de tip PET, sticlă și aluminiu. În următorii 2 ani, compania are în plan o investiție de 5 milioane de euro în flota auto electrică.

La nivel internațional, tradiția Renault Trucks în electricitate datează din 2010 cand au fost livrate primele camioane electrice de serie către clienți finali, iar în prezent suntem unul dintre cei mai importanți jucători pe piața vehiculelor electrice, cu o cotă de piață de 50% în 2021.
Producătorul francez este primul care a lansat o gamă completă de distribuție 100% electrică de la 3.1 la 26 de tone și se află deja la a doua generație de vehicule complet electrice Renault Trucks E-Tech MasterRenault Trucks E-Tech D și Renault Trucks E-Tech D Wide.

În 2023 gama Renault Trucks va fi extinsă la camioanele de mare tonaj până la 44 de tone, respectiv vor fi lansate modelele T și C E-Tech pentru transportul regional și construcții.

“Renault Trucks este un pionier al inovației de aproape 130 de ani, iar cu această livrare marcăm un moment de referință în istoria Renault Trucks România. Suntem mândri că am reușit să fim primul producător din România care a comercializat camioane complet electrice de serie conform unor oferte personalizate pe necesitățile clienților noștri încă din toamna anului trecut. In prezent avem în desfășurare proiecte cu diferiți clienți și pentru gama electrică D E-Tech de 16, 19 și 26 de tone” afirmă Gheorghe Trincă, Administrator Renault Trucks Romania.

Carosarea suprastructurilor specializate aferente profilului de activitate companiei de reciclare a fost făcută de către compania Grădinariu.  Cu o experiență de peste 25 de ani Grupul Grădinariu este astăzi una dintre companiile lider în integrarea soluțiilor și utilajelor complexe în domeniul managementului deșeurilor.

Pe plan local, compania are in portofoliu echipamente electrice complexe din multiple categorii, atât livrate la cheie de la parteneri de renume mondial cu tradiție in motoarele electrice, cât și customizate conform nevoilor specifice ale beneficiarilor publici și privați.

“Suntem onorați să adăugam colaborării de durată pe care am dezvoltat-o cu Green Ambalaje aceste soluții moderne de management al deșeurilor. Apreciem încrederea pe care au avut-o în noi pentru a ne alege ca integrator pentru aceste autospeciale inovatoare, cu emisii poluante 0 si care adaugă valoare atât benenficiarului, cât și mediului, și implicit fiecăruia dintre noi. În calitate de companie deținută și operată local, ne luăm foarte în serios angajamentul nostru față de mediu și educarea comunității cu privire la gestionarea adecvată a deșeurilor și suntem onorați să vedem că eforturile noastre se concretizează în soluții eficiente pentru industria de profil”, declara Andrei Grădinariu, Director General Grădinariu.

 

Specificații vehicule livrate:

 Master Z.E. – 3T5 L2H1 – 2 unități Hookloader 3 t, cârlig pentru containere
și 1 unitate cu platformă cu obloane rabatabile și prelate
 Masa maximă autorizată: 3.500 kg
 Tracțiune față
 Ampatament scurt: 3.682 mm
 Motor electric sincron, 57 kW (76 CP), 225 Nm
 Baterie: 33 kWh
 Autonomie NEDC: 200 km
 Încărcare completă: aprox. 2 h (stație fast-charging)

 Master Z.E. – Box cu lift spate
 Masa maximă autorizată: 3.100 kg
 Tracțiune față
 Motor electric sincron, 57 kW (76 CP), 225 Nm
 Baterie: 33 kWh
 Autonomie NEDC: 200 km
 Încărcare completă: aprox. 2 h (stație fast-charging)

Related posts