Renault Trucks anunță economii de combustibil și CO2 de până la 10 % cu noile modele D, D WIDE ȘI C 2.3 m

În 2023, producătorul își îmbunătățește eficiența energetică a modelelor sale proiectate pentru distribuție și construcții ușoare, reducând, în același timp, amprenta lor ecologică. Datorită optimizării motorului, unei noi cutii de viteze și pachetului Fuel Eco+, Renault Trucks D, D Wide și C 2.3 m 2023 permit reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2 asociate cu până la 10%.

 

Activitatea de zi cu zi a șoferilor din zonele urbane poate să le impună provocări importante, cu livrări în centrele aglomerate ale orașelor, cu stres cauzat de siguranța încărcăturii și a participanților la trafic și cu necesitatea de a menține un grad înalt de productivitate. Renault Trucks face tot posibilul să le faciliteze misiunea și să crească performanța atât pentru șoferi, cât și pentru vehicule.

 

  • Consum de combustibil și emisii de CO2 reduse cu până la 10% pentru Renault Trucks D Wide și C 2.3 m.

Modelele 2023 Renault Trucks D Wide și C 2.3 m vor fi echipate cu noul motor DE11. Acesta dispune de tehnologia patentată a pistoanelor cu design ondulat care, prin redirecționarea flăcărilor în interiorul camerei de combustie, optimizează utilizarea oxigenului, îmbunătățind combustia. De asemenea, motorul este echipat cu pistoane noi, cu precizie îmbunătățită. Pentru a crește eficiența, Renault Trucks a lucrat și la reducerea pierderilor din cauza fricțiunii: bielele, pistoanele și arborele cotit au fost redesenate și controlul gazului în carter a fost optimizat. A fost dezvoltat, de asemenea, un nou turbocompresor de înaltă performanță, cu rulment cu bile, cu timp de răspuns îmbunătățit și cu pompă de ulei cu debit variabil, combinată cu un ulei cu viscozitate redusă. Renault Trucks a optat și pentru un sistem optimizat de post-tratare și pentru o nouă unitate de control a motorului.

 

Renault Trucks D Wide și C 2.3 m sunt echipate, de asemenea, cu noua generație de cutii de viteze Optidriver. Ca opțiune, modul Eco permite o reducere suplimentară a consumului de combustibil.

 

 

În fine, o reducere suplimentară de 5% a consumului de combustibil poate fi obținută cu pachetul Fuel Eco+, care include un deflector de acoperiș, deflectoare laterale, un compresor care poate fi decuplat și sistem de oprire automată a motorului după 3 minute.

 

Toate aceste tehnologii combinate asigură o economie de combustibil de 10% comparativ cu generația anterioară Renault Trucks D Wide și C 2.3 m.

 

  • Renault Trucks D: un nou lanț cinematic și o nouă cutie de viteze automată Optishift


Renault Trucks D cu motoare de 5 și de 8 l este echipat cu o nouă cutie de viteze cu 8 trepte, denumită Optishift. Complet automată, aceasta oferă un confort în conducere îmbunătățit, cu manevrabilitate mai bună la viteze reduse și cu o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil. Noua cutie automată de viteze Optishift este disponibilă ca opțiune pe modelul Renault Trucks D 4×4. Modul Eco este și el disponibil opțional, pentru o reducere suplimentară a consumului de combustibil.

 

Nu în ultimul rând, pachetul Eco+ Fuel oferă economii suplimentare de combustibil.

 

Combinația tuturor acestor tehnologii permite economii de combutibil de 9% comparativ cu generația anterioară a modelului Renault Trucks D.

 

  • Siguranță și confort la bord îmbunătățite

 

Confortul șoferului reprezintă una dintre preocupările principale ale producătorului și a fost îmbunătățit, la bordul gamei de distribuție Renault Trucks.

 

Pentru siguranță crescută, Renault Trucks D, D Wide și C 2.3 m sunt echipate cu sistemul BirdView: patru camere plasate în afara vehiculului oferă o vedere panoramică în timp real, pe un ecran LCD de 7″. Aceasta permite șoferului vizualizarea zonei de jur împrejurul camionului într-o singură imagine și fără unghiuri moarte, reducându-se riscul unei coliziuni.

 

Pentru confort vizual și la bord perfect, interiorul modelelor Renault Trucks D, D Wide și C 2.3 m a fost reproiectat. Scaunele, paturile și băncile sunt tapițare cu un nou material, potrivindu-se cu armonia cabinei, iar butoanele de control au o nouă lumină albă.

 

  • Servicii personalizate pentru un control complet al costurilor operaționale

 

Pentru a ajuta transportatorii să-și crească profitabilitatea prin scăderea costurilor operaționale, vehiculele pot fi cuplate cu un abonament Optifleet, instrumentul Renault Trucks de monitorizare și management în timp real al flotelor.

 

În practică, Optifleet optimizează rutele, în ceea ce privește timpul și distanța acoperită, datorită monitorizării în timp real a livrărilor, prin utilizarea modulului Map.

 

Modulul Check al instrumentului monitorizează consumul energetic al vehiculelor, în timp ce funcțiunea Ecoscore permite monitorizarea la distanță a datelor tehnice per șofer (consum de combustibil, procentaj de timp la ralanti, utilizarea pedalei de frână etc.). Scopul este optimizarea consumului de combustibil și reducerea emisiilor de CO2 prin analizarea performanțelor șoferului și depistarea celor care au nevoie de training în domeniul conducerii economice.

 

În fine, Renault Trucks oferă contracte de service personalizate Start & Drive, care le permit cărăușilor să maximizeze disponibilitatea vehiculelor și să-și administreze bugetele în liniște.

Related posts