Porți deschise pentru F-MAX, “International Truck of the year 2019”, în România

Ford F-MAX, câștigătorul competiției “International Truck of the year 2019,” disticție acordată companiei Ford Trucks anul trecut în cadrul IAA Commercial Vehicles în Hanovra, Germania, a ajuns în România, în cadrul European Roadshow, turneu ce va acoperi opt țări europene. Caravana F-MAX se va afla în România în perioada 11 – 19 aprilie, iar evenimentele de tip open days vor avea loc în București, Suceava și Timișoara.

F-MAX, care a devenit un element cheie al expansiunii globale a Ford Trucks, prin caracteristicile sale care redefinesc nivelul de concurență în industria de transport internațional, pornește la drum într-un turneu european ce va acoperi opt țări, cu o oprire de nouă zile în România. F-MAX va vizita trei orașe din țara noastră până pe 19 aprilie, fiind prezentat clienților în timpul evenimentelor F-MAX Open Days din București, Suceava șiTimișoara.

“Noul F-MAX, conceput și dezvoltat de Ford Trucks de la zero, a câștigat o importantă recunoaștere și popularitate pe scena mondială. În calitate de câștigător al titlului Camionul Internațional al Anului, cel mai respectat și prestigios premiu din industria vehiculelor comerciale grele, F-MAX a fost proiectat să răspundă la maxim așteptărilor și cerințelor clienților și flotelor Ford Trucks. Cum ne place să spunem, <<The New Big is in town>>”, declară Selim Yazici, Managing Director pentru Europa de Sud-Est și Balcani, Ford Trucks.

“Suntem mândri că am fost prima țară la nivel internațional care a lansat oficial noul Ford Trucks F-MAX, pe piața din România, în luna octombrie a anului trecut. Imediat după lansarea cu succes de la București, am continuat o serie de evenimente locale, dedicate în particular managerilorcompaniilor de transport. Astfel, în luna noiembrie am făcut un mini-maraton și am vizitat încă 6 orașe (Brașov, Suceava, Timișoara, Arad, Cluj, Baia Mare), unde ne-am întâlnit cu peste 2.000 de clienți. Evenimentele de tip open days pe care le organizăm în această lună sunt dedicate tuturor: atât managerilor de flote, partenerilor noștri, dar și șoferilor, care și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a testanoul cap tractor. Ne dorim și ne bucurăm să venim în întâmpinarea dorințelor lor într-o atmosferă festivă, plină de surprize și voie bună,”spune Alexandra Siminiuc, Director Marketing si Operatiuni Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România.

Cu obiectivul de a fi prima alegere pentru transportatorii care își doresc să își maximizeze profitabilitatea, Cefin Trucks estimează că 2019 va însemna o extindere substanţială a cotei de piaţă pe segmentul capete de tractor.Creșterea va fi generată în primul rând de prezența în portofoliul său a F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top însegmentul de transport internaţional.

Serviciile livrate de Cefin Trucks clienţilor săi le asigurăacestora o ofertă completă, pe lângă activitatea propriu-zisă de vânzare de vehicule noi Ford Trucks. Cefin Trucks oferăservicii de asistenţă tehnică de top prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin reţeaua sa de parteneri de service, înConstanţa, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj. Compania oferă servicii de finanţare internă și externă complexe, incluzând și servicii de trade in sau buy back. Mașinile Ford Trucks sunt livrate echipate standard cu sisteme de monitorizare prin GPS oferite de grupulViasat.

Mai multe despre F-MAX

F-MAX, dezvoltat pentru a furniza puterea și performanța pe care utilizatorii o caută în condiții provocatoare, a fost testat pe parcursul a peste 5 milioane de kilometri în 11 țări de pe patru continente. Conceput pentru cerințe diverse ale pieței, noul F-MAX a trecut cu succes testele efectuate în cele mai dificile climate și terenuri.

F-MAX oferă confort și lux prin noua sa cabină de 2,5 m, cu un design modern și abordarea orientată spre șofer. Designul tabloului de bord în stilul cockpit asigură un spațiu ergonomic, în care toate funcțiile sunt ușor accesibile. Chiar și detaliile minore sunt create pentru a spori plăcerea experienței de conducere. Cheia este sentimentul de spațiu generous oferit de cabină.

F-MAX oferă toate acestea cu o podea plană care asigură o înălțime de 2160 mm între înălțimea de la podea la tavan și o ajustare a scaunelor de 260 mm. În plus, modelul F-MAX oferă șoferilor un spațiu de stocare patentat în stil avion și un pat superior inovativ revoluționar, cu un unghi de pliere de 90 de grade. Noul vehicul oferă chiar o senzație de frânare asemănătoare cu cea a unei mașini. În plus, garantează o foarte bună silențiozitate interioară, datorită torsiunii și rigidității cabinei – cele mai bune din clasa sa, zgomotului scăzut al motorului și designului care asigură reducerea zgomotului în timpul mersului.

F-MAX oferă o gamă de spații de depozitare generoase și ușor accesibile. Suprafața de depozitare supradimensionată în stil avion, spațiile de depozitare de deasupra capului și zonele de depozitare exterioare de pe ambele părți ale vehiculului sunt ușor de utilizat și ușor de curățat. Unghiul de deschidere al ușii pe trei niveluri garantează că atunci când vine vorba de a intra și de a ieși din cabină, F-Max se poziționează printer liderii din categoria sa. Treptele de acces complet etanșe la apă și praf îi fac pe șoferi să se simtă ca și cum ar intra în propriilelor case.

Dispozitivele interne de iluminare din zona patului și a compartimentului șoferului, sistemele automate de control a climatizării și caracteristicile de reglare a volanului oferă un confort sporit în cabină. Un mini-frigider și filtru de cafea incluse la unele modele oferă un plus de confort șoferilor.

F-MAX oferă, de asemenea, un pat superior pliabil la 90 de grade, un cadru înclinat al capului pentru patul inferior, saltele mari și confortabile, o unitate de control de la distanță în apropierea patulului, care oferă o zonă ideală pentru șoferi, unde se pot relaxa atunci când fac o pauză. Scaunul șoferului F-MAX oferă un confort maxim. Acest scaun de ultimă generație, cu o gamă de ajustare de până la 260 mm, cu tapițerie din material respirabil de înaltă calitate și design ergonomic,oferă support lombar optim, atunci când șoferul conduce.

Putere și eficiență

Costul Total de Proprietate (Cost of Ownership) este un factor cheie pentru noul F-MAX.

F-MAX acoperă cele trei domenii ale costului de proprietate. Producția și dezvoltarea produsului, combinate cu creșterea integrării verticale, fac ca Ford Trucks să aibă un avantaj competitive în ceea ce privește prețul.

Noul F-MAX are un motor de înaltă performanță cu o putere  de 500 CP, 2500 Nm și 400 kW putere de frânare. Aerodinamica superioară, calibrarea sistemului de propulsive și caracteristicile tehnice asigură de asemenea performanțe remarcabile în ceea ce privește consumul de combustibil, cu o marjă de îmbunătățire de 6% față de modelele anterioare. Caracteristicile tehnice include tehnologia E-APU, funcția eco-roll, cruise control predictiv (Max Cruise). Datorită costurilor scăzute de mentenanță și intervalelor lungi între servisări, noul F-MAX aduce o economie de până la 7% la costurile de întreținere. Motorul Ecotorq al F-MAX oferă performanțe maxime și consum minim de carburant în orice condiții de drum.

Transmisia automată ZF cu 12 trepte și diferite moduri de condus, cum ar fi modul Eco și cel Power, ajută la optimizarea consumului de combustibil. Noul F-MAX este, de asemenea, îmbunătățit de un turbocompresor cu geometrie variabilă, o pompă de apăși un compresor cu viteze multiple de lucru, putere de frânare de 400 kW pentru motorul care atinge puterea totală de 1000 KW cu opționalul intarder.

Tehnologie de vârf

Cu noul F-MAX, Ford Trucks lansează “ConnecTruck” – o tehnologie revoluționară. ConnecTruck oferă beneficii la scară largă care include monitorizarea de la distanță a vehiculului, folosind software-ul de diagnosticare la distanță și software-ul “over-the-air”. Harta Topografică Specială înseamnă că F-MAX este capabil să analizeze condițiile rutiere, permițând vehiculului să conducă la viteze optime, reducând astfelconsumul de combustibil cu până la 4%. Integrarea FMS permite ModululuiConnecTruckși Ford Trucks cloud să acționeze ca un cumul de date pentru un terț, având acces de la distanță la datele selectate pentru acel vehicul.

Noul F-MAX oferă asistență de neprețuit șoferului la drum, prin sisteme precum Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), system avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Brake System), asistență la pornire în rampă (Hill Launch Assist), sistem de avertizare privind încălcarea benzii (Lane Departure Warning), dispozitiv limitator de viteză reglabil și control electronic al stabilității (Electronic Stability Control).

Displayul color TFT cu ecran de 8″ permite afișarea tuturor funcțiilor vehiculului, de la presiunea anvelopelor, temperatura din exterior, până la funcțiile de evaluare a stilului de condus al șoferului. Comutatoarele de control amplasate pe volanul din piele îi permit șoferului să navigheze între diferitele aplicații. Sistemul de navigație specific încorporat, link-ul web și implementarea Apple CarPlay, la fel ca și funcțiile de conectare Bluetooth sunt prezentate pe ecranul multimedia tactil LCD de 7,2″.

Designul spectaculos al farurilor F-MAX optimizează vizibilitatea pe timp de noapte, luminând mai puternic drumul, asigurându-vă că nici un detaliu nu scapă din traiectoria de mers a șoferului. Design-ul atractiv al iluminatului de asistență la manevre de parcare, luminile de zi cu LED-uri și iluminarea cu LED opțională îmbunătățesc sistemul de lumini standard al vehiculului.

Related posts