Volvo Trucks realizează un progres major: dă startul producției de serie a camioanelor electrice de categorie grea

Volvo Trucks începe producția de serie a versiunilor electrice ale celei mai importante game de produse a companiei, cea a camioanelor sale de categorie grea: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Aceste camioane pot opera cu o masă totală de 44 de tone*, cele trei modele reprezentând aproximativ două treimi din vânzările companiei.

Cu aceste noi completări, acum Volvo Trucks dispune de șase modele de camioane electrice în producție de serie, la nivel global – cea mai extinsă gamă de camioane electrice din industrie.

„Aceasta reprezintă o importantă bornă și dovedește faptul că suntem la conducerea transformărilor din industrie. Sunt mai puțin de doi ani de când ne-am prezentat camioanele grele electrice pentru prima dată. Acum, ne creștem volumele și vom livra aceste camioane extraordinare clienților din întreaga Europă și, mai târziu către Asia, Australia și America Latină,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Producția de serie a celor mai grele camioane Volvo va începe în fabrica Tuve, de la Goteborg, Suedia, și va urma, anul viitor, fabrica din Ghent, Belgia. Volvo produce camioanele electrice pe aceeași linie ca și camioanele convenționale, ceea ce ne conferă o mai mare flexibilitate a producției și o îmbunătățire a eficienței. Bateriile sunt furnizate de către noua fabrică de asamblare baterii din Ghent.

Cererea de camioane electrice crește rapid pe multe piețe, una dintre motivații fiind necesitatea cumpărătorilor de servicii de transport de a face trecerea către transporturile independente de combustibilii fosili, pentru a-și îndeplini obiectivele de sustenabilitate. Portofoliul electric al Volvo Trucks poate acoperi aproximativ 45% din toate bunurile transportate, astăzi, în Europa.**

„Am vândut în jur de 1.000 de unități de camioane electrice grele și peste 2.600 de camioane electrice în total. Ne așteptăm ca volumele să crească semnificativ, în următorii câțiva ani. Până în 2030, cel puțin 50 de procente din camioanele pe care le vindem la nivel global ar trebui să fie electrice,” comentează Roger Alm.

Gama Volvo Trucks de șase modele electrice de camioane acoperă o gamă largă de aplicații, cum ar fi distribuția urbană și colectarea de deșeuri, transportul regional și lucrările de construcții.

Related posts