Volvo Trucks lansează noul Volvo FH

Volvo Trucks a lansat noul Volvo FH echipat cu o cabină reconfigurată, cu caracteristici inovatoare de siguranță și cu un mediu de lucru care se concentrează asupra necesităților șoferului. Un obiectiv esențial al noului design este de a-i oferi șoferului un stil de viață mai productiv, mai sigur și mai confortabil pe șosea.

„Seria Volvo FH a devenit preferata șoferilor de autocamioane de mulți ani, în special pentru cei care își petrec o bună parte din viață pe șosea”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks. „Cu noul Volvo FH ne concentrăm în continuare, cât se poate de clar, asupra proiectării autocamioanelor și furnizării de servicii care îi pot ajuta pe șoferi să-și desfășoare activitatea la un nivel înalt.”

Accentul pe șofer contribuie la atragerea profesioniștilor în domeniu 
Accentul pe șoferi se bazează pe impactul semnificativ pe care aceștia îl au asupra rezultatelor obținute de un transportator în termeni de productivitate, eficiență și servicii orientate către clienți. „Un șofer bun poate avea o contribuție la profitabilitatea clienților nostri”, continuă Roger Alm. „Asistăm, la nivel mondial, la o lipsă cronică de șoferi bine pregătiți. Prin lansarea acestui nou autocamion care prioritizează productivitatea și confortul șoferului profesionist, am făcut un pas important înainte pentru a ne ajuta clienții să atragă și să păstreze cei mai buni șoferi.”

Interiorul le oferă șoferilor un mediu de lucru superior
Atenția acordată șoferilor este cel mai bine evidențiată în spațiul interior de lucru, care a fost modernizat. Spațiul lor de lucru are în centru un bord modernizat, care dispune de un panou de intrumente integral digitalizat, cu rezoluție înaltă de 12 inch, și care include un suport fix pentru pahare și un spațiu de depozitare deschis, cu iluminare controlată prin senzori de mișcare. Panoul de instrumente îi permite șoferului să aleagă între patru tipuri de vizualizări pe ecran, în funcție de situația de deplasare și de informațiile pe care le preferă afișate.

Un ecran lateral opțional de 9 inch poate asigura funcția de Infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. Ecranul ușor de accesat îi permite șoferului să interacționeze în mai multe moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control pentru modurile de vizualizare.

„Accesul facil la mai multe tipuri de informații sporește capacitatea șoferului de a acționa mai eficient, în siguranță și beneficiind de confort”, afirmă Carin Larsson, Designer șef Volvo Trucks pentru experiența utilizatorului și interacțiunea umană cu mașina. „Prezentarea informațiilor s-a îmbunătățit semnificativ prin intermediul noilor ecrane. Interacțiunile solicitante sunt acum concentrate pe ecranul lateral, care este ușor de accesat din scaunul șoferului. Prin urmare, elementele perturbatoare sunt reduse, întrucât informațiile cheie de deplasare sunt prezentate clar pe panoul de instrumente ușor de utilizat și ușor de vizualizat.”

Atât panoul de instrumente, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi.

Mișcarea în spațiul din interiorul cabinei este mai facilă ca oricând datorită noului design al manetei schimbătorului I-Shift, mai subțire și ergonomic. Pentru șoferii care au nevoie de o capacitate mult mai mare a bateriei este disponibil un sistem inteligent dual de baterii, care asigură întotdeauna energia de rezervă necesară pentru a porni motorul. Există, de asemenea, o gamă largă de opțiuni de personalizare în ceea ce privește tapițeriile și culorile.

Design sofisticat și tehnologii inteligente
Noul aspect îndrăzneț al exteriorului este caracterizat de farurile emblematice în formă de V, care acum au fost mutate spre exterior pentru a corespunde liniei ușilor cabinei. Lămpile de semnalizare au fost, de asemenea, mutate pe portieră, oferind autocamionului atât o aerodinamică îmbunătățită, cât și un aspect mai îndrăzneț. Sistemul pentru ștergătoare este modernizat și mai subțire, iar sigla mai mare face ca noul Volvo FH să fie ușor de recunoscut chiar și de la distanță.

„Noua generație Volvo FH combină elementele cele mai de succes din seria anterioară FH cu tehnologii inteligente și cu un design funcțional, centrat pe șofer”, continuă Carin Larsson. „Rezultatul este un autocamion inteligent și sofisticat, care îl ajută pe șofer să obțină performanțe deosebite în orice condiții.”

O nouă caracteristică de siguranță, premieră în industrie: faruri cu fază lungă adaptivă
Sistemul îmbunătățește siguranța pentru toți participanții la trafic, dezactivând automat segmente selectate ale fazei lungi LED atunci când autocamionul se apropie de traficul din față sau de un alt vehicul din spate. Faza lungă se reglează atunci când camera și radarul detectează alte vehicule sau când camera detectează modificări ale volumului de lumină din jurul autocamionului.

Funcțiile suplimentare de îmbunătățire a siguranței de pe Volvo FH includ Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă și o variantă actualizată pentru ACC – Controlul adaptiv al vitezei de croazieră, care funcționează pentru orice viteză, chiar la o viteză de până la zero km/h.

Sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi Avertizarea de coliziune cu frână de urgență și Controlul electronic al stabilității, vine acum ca echipare standard pentru noul autocamion. Direcția dinamică Volvo, cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și cu Asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.

Siguranța oferită de noul Volvo FH este îmbunătățită și mai mult prin sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, care este capabil să detecteze semne rutiere, cum ar fi restricțiile de depășire, tipul de drum și limitele de viteză.

Vizibilitatea poate fi îmbunătățită și mai mult prin adăugarea unei camere video, pe partea pasagerului, montată pe oglinda din dreapta, care oferă o perspectivă complementară asupra fiecărei părți a autocamionului pe ecranul lateral.

Eficiență și productivitate îmbunătățite
Folosind diferite configurații de lanț cinematic și șasiu, noul Volvo FH poate fi adaptat pentru a se potrivi unei game largi de aplicații și pentru a permite economii semnificative de combustibil și reducerea emisiilor de CO2. În cazul transportului de cursă lungă, de exemplu, noul Volvo FH cu I-Save pentru Euro 6 combină noul motor D13TC cu un pachet de funcții și poate oferi economii de combustibil de până la 7%*. De asemenea, au fost aduse îmbunătățiri versiunilor Euro 3 și 5 cu caracteristici precum Asistența de cuplu motor Volvo.

Pe multe piețe, Volvo FH este disponibil cu motorul Euro 6 alimentat cu LNG, care oferă o eficiență a consumului și performanță similară cu cea oferită de autocamioanele Volvo diesel, dar cu un impact climatic mult mai mic. Motorul cu gaz poate funcționa fie pe biogaz, care reduce emisiile de CO2 cu până la 100 la sută, fie pe gaz natural care reduce emisiile de CO2 cu până la 20% în comparație cu autocamioanele diesel echivalente Volvo. Acest lucru este asociat cu emisiile vehiculului din timpul utilizării, proces cunoscut ca „de la rezervor la roată”.

Noul Volvo FH oferă, de asemenea, transmisia I-Shift Dual Clutch, care permite schimbarea treptelor de viteză fără întreruperi de forță. Transmisia cu dublu ambreiaj este deosebit de benefică în timpul operațiunilor solicitante, cum ar fi transportul de mărfuri lichide, deoarece reduce deplasarea mărfurilor în timpul schimbării treptelor de viteză.

Productivitatea, o altă prioritate importantă a clienților, este optimizată și mai mult în noul Volvo FH datorită capacității sale de încărcare pe puntea față, precum și datorită punților portante din fața și din spatele punților motoare cu unghiuri de direcție îmbunătățite pentru a reduce uzura anvelopelor și a îmbunătăți manevrabilitatea. Autocamionul este, de asemenea, disponibil cu puntea tandem liftabilă, permițând decuplarea și ridicarea punții spate atunci când autocamionul nu este încărcat, reducând astfel consumul de combustibil.

Un nou contract de service ajută clienții să își îmbunătățească fluxul de numerar
Dezvoltarea rapidă a serviciilor de conectivitate le oferă transportatorilor modalități complet noi de a crește disponibilitatea și de a optimiza modul de utilizare a vehiculului.

Volvo Trucks introduce Contractul Volvo Flexi-Gold care oferă aceeași acoperire ca și în cazul Contractului Volvo Gold, la același cost previzibil, însă cu mai multă flexibilitate, pentru a se adapta nevoilor dinamice ale afacerilor. Tarifele lunare variază în funcție de un interval de flexibilitate de 40% pentru kilometrajul anual estimat. Acest lucru le oferă transportatorilor o mai mare flexibilitate în a-și adapta operațiunile la schimbările de sezon și la o cerere de transport fluctuantă.

„Multe companii de transport doresc o mai mare flexibilitate atunci când vine vorba de încheierea unor contracte de service. Dispunem, acum, de tehnologia necesară pentru a face posibile soluțiile dinamice și conectate precum aceasta”, declară Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Contracte de service, Volvo Trucks.

Contractul Volvo Flexi-Gold este disponibil pe piețele selectate și va fi pus la dispoziție treptat pe piețe noi.

Related posts