Volvo Trucks anunță creșterea cu 30% a vitezei schimbării treptelor pentru cutia de viteze I-Shift

Inteligenta cutie de viteze automatizată I-Shift produsă de Volvo Trucks este acum mai rapidă ca niciodată. Răspunsul prompt conduce la o manevrabilitate îmbunătățită, atât pentru camioanele grele diesel, cât și pentru cele electrice.

Îmbunătățirea substanțială a ușurinței în conducere, valabilă pentru toate lanțurile cinematice și nivelurilor de emisii, este rezultatul noului mod în care cutia de viteze I-Shift interacționează cu motorul. Această actualizare include o activare mai rapidă a ambreiajului, care rezultă într-o întrerupere mai scurtă a cuplului. Face, de asemenea, mai lină schimbarea treptelor, ceea ce înseamnă o experiență mai armonioasă de conducere.

 

„O schimbare mai rapidă a treptelor face posibilă optimizarea mai eficientă a selectării treptelor. Cu cât mai multe schimbări de treaptă sunt necesare datorită tipului de drum, cu atât vor fi mai apreciate de către șofer aceste îmbunătățiri. Fiind posibile acum schimbări de trepte cu până la 30% mai rapide, utilizând I-Shift, șoferii vor experimenta, cu siguranță, o diferență pozitivă,” spune Pär Bergstrand, Heavy Duty Transmission manager la Volvo Trucks.

 

Viteza înaltă de schimbare a treptelor este obținută pe baza mai multor îmbunătățiri cheie. În primul rând, senzorii actualizați furnizează acum date cu mai mare acuratețe unității de control, care dispune de un nou software și un microprocesor mai rapid, pentru timpi de calcul mai scurți. În al doilea rând, un disc adăugat în camera de frânare a cutiei de viteze o face să reacționeze mai rapid înaintea unei schimbări de treaptă, astfel încât aceasta să fie făcută mai devreme. În final, volumul de aer a fost redus în diferitele sisteme de acționare, de exemplu furcile de schimbare a treptelor, ambreiajul și frâna pe cutia de viteze, pentru a permite schimbări și mai rapide.

 

Când a fost introdusă în 2001, I-Shift a fost prima transmisie automatizată din lume proiectată pentru camioanele grele. Aceasta are abilitatea de a colabora cu întregul lanț cinematic, de vreme ce acest sistem de transmisie este personalizat pentru motor și pentru componentele vehiculului încă din faza de dezvoltare, contribuind la reducerea consumului de combustibil – reducând astfel impactul asupra mediului. Promovează, de asemenea, un grad înalt de siguranță și alte beneficii importante precum nivelul redus de zgomot, de vibrații și de efort fizic pentru șofer.

 

Aceste realizări recente care au drept scop obținerea unor schimbări de trepte cu 30% mai rapide, reprezintă o dovadă în plus în privința acțiunile neîncetate și continue din partea companiei Volvo de îmbunătățire a manevrabilității și ușurinței în conducere. „Cu toate îmbunătățirile și noile variante de-a lungul timpului, I-Shift a avut întotdeauna abilitatea extraordinară de a rezolva sarcini din ce în ce mai avansate, în moduri eficiente. Aceasta nu înseamnă numai furnizarea unui grad înalt de performanță și eficiență a consumului de combustibil, ci și o manevrabilitate excelentă și confort pentru șoferi,” comentează Pär Bergstrand.

 

Astăzi, toate camioanele grele Volvo sunt produse cu I-Shift ca dotare standard. De la introducerea sa, peste un milion de camioane au fost vândute la nivel global cu tehnologia unică Volvo I-Shift.

Related posts