Volvo Trucks a prezentat gama completă de camioane de construcții

Pentru a testa aceste noutăți și a le descoperi beneficiile, Volvo Trucks a invitat transportatorii din acest domeniu să le testeze în cadrul evenimentului Volvo Trucks în Construcții, desfășurat în zilele de 18 și 19 mai, la cariera Grandemar din Morlaca, județul Cluj.

Cariera Grandemar a reprezentat cea mai potrivită locație pentru testarea camioanelor destinate activității de construcții, fiind un loc în care se regăsește majoritatea condițiilor dificile de utilizare cu care operatorii din acest sector trebuie să se confrunte, în activitatea lor de transport.

Dezvoltarea infrastructurii, noile proiecte de construcții susținute şi de fonduri europene, dar și redemararea investițiilor private din domeniul imobiliar au făcut ca acest eveniment să fie oportun pentru promovarea soluțiilor ultramoderne de transport oferite de către Volvo Trucks, pentru această solicitantă activitate. Volvo Trucks în Construcții a reprezentat un eveniment unic, la care au luat parte aproximativ 200 de participanți, clienți sau potențiali clienți, operatori de transport în segmentul de construcții și colaboratori.

„În ultima perioadă, observăm o creștere încurajatoare a activității din segmentul de construcții. Scopul acestui eveniment a fost de a ne prezenta produsele și serviciile în mediul lor natural, concentrându-ne pe productivitatea clienților. Volvo FMX este un produs unic, dezvoltat pentru a face față celor mai solicitante operațiuni, iar cele mai recente inovații sunt menite să asigure productivitatea și profitabilitatea clienților. Sisteme precum Tracțiunea integrală cu control automat, Direcția Dinamică Volvo, inteligenta transmisie I Shift cu trepte de forță, sunt doar câteva exemple de tehnologii inovatoare, care fac ca lucrurile să fie mai simple și mai inteligente decât înainte”, a spus Peter Ericsson, Managing Director Volvo Group Trucks Romania.

Evenimentul a inclus atât activități teoretice, cât și practice, fiind structurat în 4 stații. În cadrul celor două stații teoretice, accentul a fost pus pe prezentarea noutăților de produs, a inovațiilor lansate de Volvo Trucks, a modului în care noile caracteristici și dotări pentru segmentul de construcții funcționează și contribuie la creșterea productivității.

„Ne-am dorit să punem la dispoziția clienților noștri exact camioanele care să răspundă, la cel mai înalt nivel, necesităților de transport ale acestora și să acopere o gamă cât mai variată de aplicații. Am reușit, prin numărul mare de camioane disponibile pentru testare, în special modelul FMX, cel mai vândut camion Volvo de construcții, echipat cu cele mai noi sisteme și caracteristici. Ne bucură interesul deosebit arătat de operatorii de construcții atât pentru activitatea de test drive, dar și pentru informațiile privind noile tehnologii”, a spus Alexandru Santamarian, Director de Vânzări Volvo Group Trucks Romania.

Un interes special a fost arătat celor două stații de conducere, care au oferit o experiență de condus remarcabilă, în condițiile reale și dificile de operare, oferite de către carieră. Pentru aceasta, a fost disponibilă o flotă cuprinzând nu mai puțin de 14 vehicule, încărcate, Volvo FMX, FH și FH16, în diferite configurații (8×4 și 6×4) și puteri (420, 500 , 540 și 650 CP). Acestea au fost echipate cu o varietate de noi sisteme și elemente, cum ar fi cutia de viteze I-Shift cu trepte de forță, cutia automată Powertronic cu retarder integrat, sistemul de tracțiune integrală cu control automat, punte tandem liftabilă și Direcția Dinamică Volvo, pentru care au fost amenajate două trasee de testare speciale și solicitante.

„Am dezvoltat o gamă extraordinară de camioane, care încorporează cele mai recente tehnologii disponibile în domeniul vehiculelor comerciale și de care suntem foarte mândri. Dorim să ocupăm o poziție importantă în segmentul de construcții, așa cum deținem o poziție de vârf în cel de transporturi de cursă lungă. Beneficiile pe care le aduc aceste noi caracteristici și funcții gamei noastre de autocamioane demonstrează, dincolo de orice dubiu, capacitatea acestora de a crește productivitatea clienților, stabilind un nou standard în construcții”, adaugă Peter Ericsson, Managing director Volvo Group Trucks Romania.

Principalele noutăți din echiparea vehiculelor testate sau expuse:

  • I shift cu trepte de forță
  • Punte tandem liftabilă
  • Tracțiune integrală cu control automat
  • Punte față de 20 tone
  • Direcție Dinamică Volvo
  • Suspensie Pneumatică Spate
  • Sistem electronic de frânare (EBS) pentru frâne cu tambur
  • Punte tridem

„Lansarea unora dintre aceste sisteme, în premieră mondială, a fost memorabilă, realizându-se într-un mod autentic, creativ și inovator: atunci când Direcția Dinamică a fost probată într-un mod epic, când robustețea cârligului de remorcare a fost încercată chiar de către președintele companiei, sau când garda la sol a unui FMX a fost garantată chiar de catre inginerii noștri. Prin acest eveniment, ne-am propus să depășim cadrul virtual în care acestea s-au facut remarcate, pentru a le aduce în mijlocul operatorilor din constructii, invitați să se convingă pe viu de calitățile acestor noi caracteristici și funcții”, a subliniat Irina Marcov, Marketing Manager, Volvo Group Trucks Romania.
În plus față de seriile Volvo FMX, Volvo FH și Volvo FH16, prezentate în cadrul evenimentului, gama de vehicule pentru construcții de la Volvo Trucks mai cuprinde modelul Volvo FL, cu tracțiune pe două punți și sarcină maximă de până la 18 tone, și modelul Volvo FE, cu o sarcină maximă de 26 de tone. La acestea se adaugă rețeaua extinsă de centre de service și serviciile avansate, pentru o disponibilitate excelentă, astfel încât clienții să beneficieze de o flexibilitate considerabilă, pentru a crea soluții personalizate și sigure.

Related posts