Volvo FH Electric câștigă trofeul „Truck of the Year 2024”

Volvo Trucks a câștigat în premieră cu un vehicul electric, Camionul Anului, pentru modelul său Volvo FH Electric. Este pentru prima dată când un camion electric câștigă acest premiu.

Camionul electric de mare tonaj produs de Volvo Trucks, modelul Volvo FH Electric, a fost desemnat International Truck of the Year 2024. Explicându-și decizia, juriul a lăudat performanțele camionului, accelerația fluentă, silențiozitatea și lipsa vibrațiilor din cabină.

„Cu introducerea modelului FH Electric, Volvo Trucks a livrat o gamă de vehicule electrice cu baterii de ultimă generație, potrivită pentru o varietate largă de operațiuni de transport. Aceasta reprezintă o dovadă că tranziția energetică devine mai puternică, chiar și în mediul de afaceri dificil din ziua de astăzi, a declarat Gianenrico Griffini, președintele International Truck of the Year.

Roger Alm, președintele Volvo Trucks, a primit prestigiosul trofeu seara trecută, în timpul ceremoniei de premiere desfășurate la expoziția Solutrans Transport din Lyon, Franța.

„Sunt foarte mândru de faptul că modelul Volvo FH Electric a câștigat acest treofeu atât de respectat. Pentru prima dată în istorie, industria transporturilor a ales un vehicul electric în calitate de Camionul Anului. Volvo FH Electric reprezintă o nouă eră în transporturile rutiere, iar câștigarea acestui trofeu arată în mod clar că trecerea la un transport cu zero emisii se întâmplă aici și acum,” a comentat Roger Alm.

„Doresc sincer să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes. Acesta se bazează pe o extraordinară muncă de echipă, fantasticii noștri colegi din Grupul Volvo dând dovadă de multă pasiune și dedicare și de cooperare strânsă cu clienții, partenerii și furnizorii noștri.”

A patra victorie

Aceasta este a patra oară când iconicul model Volvo FH a fost ales Camionul Anului. Volvo FH este unul dintre cele mai de succes modele din istorie, cu aproape 1,4 milioane de unități vândute la nivel global.

Volvo FH Electric poate opera o masă totală de 44 de tone. Producția modelului Volvo FH Electric a început în 2022, la fabrica Volvo de la Goteborg, Suedia, iar producția la fabrica din Ghent, Belgia, a început în 2023.

Un program complet de camioane electrice

Volvo Trucks a fot primul producător global care a început producția de serie de camioane electrice, deja în 2019, iar astăzi dispune de o gamă largă de vehicule electrice, cu un total de șase camioane electrice proiectate pentru o largă varietate de misiuni de transport. Volvo Trucks este liderul pieței de camioane electrice grele din Europa, cu o cotă de piață de 49%.

Related posts