Tesla Semi pe pista de încercare

Tesla a prezentat pe twitterul oficial un clip ce arată prototipul de camion electric Semi rulând pe pista oficială de teste a producătorului american.

Producătorul american de vehicule electrice a prezentat pentru prima dată camionul Semi în luna noiembrie a anului 2017, iar în timp ce planul inițial de livrări arăta un debut în 2019, lansarea camionului a fost amânată în de mai multe ori. Primele camioane electrice vor ajunge la clienți pe la finalul anului curent.

Clipul arată doar capul tractor al Semi rulând fără a avea atașată o remorcă sau semi-remorcă. După cum v-ați așteptat e mult mai silențios decât un camion diesel, iar Tesla promite performanțe superioare. t

Elon Musk a promis pentru Tesla Semi o autonomie de 804 kilometri în condiții de autostradă, în timp ce camionul duce peste 36 de tone. A precizat că Semi poate ajunge la 96 Km/oră în doar 20 de secunde. Tot datele Tesla arată că Semi poate urca o pantă cu o înclinație de 5% cu viteza de 104,6 km/oră (un camion diesel poate face acest lucru la o viteză de 72 km/oră).

Compania Electrek susține că acest prototip folosește acumulatorii săi cu 4680 de celule ce oferă o autonomie îmbunătățită până peste 900 kilometri.

Related posts