Skoda Auto folosește două camioane electrice în logistica internă

ŠKODA Auto își reduce în mod sistematic amprenta asupra mediului și și-a înăsprit semnificativ obiectivele de mediu, ca parte a NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030.

De la începutul lunii octombrie, ŠKODA Auto Logistics a testat cele două camioane electrice pentru transport intern. Dotate cu semiremorci standard, acestea au înlocuit camioanele cu motorină pe rutele respective, iar proiectul se va derula până în luna mai a anului viitor. Următorul pas va presupune transportul bateriilor BEV prin uzina Mladá Boleslav pe semiremorci scurtate special fabricate din iunie 2022. În acest scop, semiremorcile vor fi echipate cu tehnologie de transport pentru incarcarea si descarcarea automata a paletilor.

Raza de acțiune a camioanelor cu emisii zero este de 80 km per încărcare, iar bateriile au nevoie de 4,5 ore pentru a se încărca complet. Acestea folosesc aproximativ 200 kWh de electricitate la 100 km, iar prin implementarea lor, ŠKODA Auto plănuiește să economisească 60 de tone de CO2 anual.
Ca parte a strategiei sale „Green Future”, ŠKODA Auto urmărește obiective ambițioase de sustenabilitate, pe care le-a definit pentru domeniile de producție și logistică în abordarea sa „Green Logistics”. Compania a redus emisiile de CO2 cu 25% în comparație cu vehiculele cu sisteme de propulsie convenționale, utilizând camioane alimentate cu gaz natural (GNC) în sediul fabricii și acum face următorul pas pentru a minimiza în continuare emisiile prin introducerea de camioane electrice.

Related posts