Rivian renunță, cel puțin pe moment, la ideea de a produce vehicule comerciale electrice în Europa, alături de Mercedes-Benz

Producătorul de mașini electrice Rivian a anunțatcă își întrerupe planurile de a produce vehicule comerciale electrice în Europa, desi a semnat, in acest sens, un memorandum cu Mercedes-Benz.   România era în cărți pentru producerea vehiculelor. 
Compania a declarat că rămâne deschisă la explorarea unei viitoare colaborări cu Mercedes-Benz la un moment mai potrivit pentru Rivian. “Am decis să luăm o pauză în discuțiile cu Mercedes-Benz Vans în ceea ce privește memorandumul de înțelegere pe care l-am semnat la începutul acestui an pentru producția comună de furgonete electrice în Europa”, a declarat RJ Scaringe, CEO Rivian, precizând că societatea urmărește “cele mai bune randamente ajustate la risc” pentru investițiile sale de capital. În septembrie, companiile au semnat un memorandum de înțelegere, plănuind să-și construiască modelele pe o linie de producție comună. Potrivit declarațiilor oficiale, urma să fie creată o nouă companie de tip joint-venture “cu scopul de a investi și opera o uzină în Europa care să producă vanuri electrice pentru Mercedes-Benz și pentru Rivian, cu start în câțiva ani”.   Producția urma să fi realizată într-o uzină nouă, dar nu de tip greefield, ci prin extinderea uneia dintre fabricile Mercedes acutale. Anunțul nu preciza că sunt vizate doar fabricile de autovehicule, fiind luate în calcul și facilitățile de motoare existente, așa cum este cea din România. Rivian este deținută în proporție de 20% de Amazon.com, având sediul în Irvine, California. În februarie, George Soros a cumpărat aproape 20 de milioane de acțiuni ale Rivian.

Related posts