Renault Trucks T520 Maxispace – confort și eficiență

AutoReport.ro și Truckandvan.ro au făcut în această lună un proiect interesant: au pus față în față două produse Renault: un Renault Trucks T520 Maxispace și un Renault Megane GT-Line.

Aspectele comune ale acestor modele, ambele sunt vârfuri de gamă ale tehnologiei franțuzești în materie de confort și sportivitate.

Camionul Renault are cea mai confortabilă și mai mare cabină din gamă, este puternic și economic și a venit pentru noi tocmai de la Lyon.
De cealaltă parte Renault Megane GT Line este unul dintre reperele de sportivitate și confort în clasa compactă, mai ales de la apariția noii generații.

Am mers cu cele două modele în teste pe traseul București-Rucăr-Bran-Brașov pentru a vedea unul dintre cele mai frumoase trasee pentru camioane din România, la retur camionul s-a întors pe aceeași rută, în timp ce autoturismul a mers pe DN1.
Din păcate, la cât de frumoase sunt drumurile din România, atât sunt de ineficiente. În camion am făcut aproape 6 ore la dus, asta pentru a parcurge puțin peste 200 kilometri. La Brașov, deja tahograful îndemna șoferul să ia o pauză mare.

Camioanele din Gama T sunt și cele care au beneficiat de cele mai multe investiții tehnologice din istoria de peste 120 de ani a Renault Trucks. Echipat cu motoare Euro6, Renault Trucks T este un vehicul modular și unic care este echipat cu o cabină spațioasă.

Modelul a moștenit de la predecesoarele sale cele mai importante caracteristici: eficiența lui Premium Route și confortul și prestigiul lui Magnum.

Modelul T Range a fost dezvoltat și proiectat în strânsă cooperare cu 50 dintre cei mai importanți clienți ai mărcii.

Gama T desintată distanțelor lungi a trecut prin teste de peste 10 milioane de kilometri chiar înainte de lansarea propriu-zisă.

Modelul sosit la noi în teste are un motor de 13 litri și 520 CP.

Toată gama este echipată standard cu transmisia automatică Optidriver care are un nou management de schimbare a vitezelor.

Cabina lată de 2,5 metri este mai spațioasă, mai confortabilă și are spațiu de odihnă mai mare cu spațiu refrigerat.
Cabina denumită Maxispace vine şi cu o înălţime de 2 m sub plafon. Un design optimizat care oferă conducătorilor de camioane mai multe posibilităţi de depozitare.
Noile amenajări disponibile pentru cabina Maxispace:
Trei dulapuri iluminate de 36 cm înălţime, echipate cu uşi glisante;
O masă pliantă (81 x 60 cm), integrată în cuşeta inferioară, care se desface uşor între cele două scaune cu ajutorul unui buton, livrată cu un spaţiu de depozitare din spumă pentru un set de veselă;
Un sertar sub scaunul şoferului.

Cea mai importantă caracteristică a acestui camion permite șoferului ca prin intermediul unui buton denumit „24/7” să geo­localizeze vehiculul și să raporteze datele technice făcând mai ușoară misiunea service-urilor Renault Trucks aflate în apropierea camionului să reacționeze.

Modelul T este configurat pentru a integra Optifleet, soluția de management de flotă a francezilor.

Renault Trucks T 520 Maxispace ne-a dovedit nu numai că este confortabil, dar se conduce ușor și este și eficient, indiferent de misiunea care i se dă. Pentru un test cât mai apropiat de realitate, ansamblul cap-tractor și semiremorcă cântărea puțin peste 40 de tone. În ciuda acestei încărcături, camionul și-a dovedit eficienta în testele efectuate în România.

Related posts