Renault Trucks începe producția de serie pentru camioanele electrice

Camioanele electrice au devenit acum o realitate pentru Renault Trucks. În această lună, constructorul a început producția de serie pentru gamele sale D și D Wide la uzina Blainville-sur-Orne. Acest lucru marchează o punct decisiv în transformarea mobilității urbane.

Producția de serie pentru camioanele electrice Renault Trucks D și D Wide începe la uzina constructorului din Normandia. Fabrica, care este deschisă din 1957 este specializată în producerea de vehicule comerciale medii și cabine de camioane. Aici sunt produse 240 de cabine pe zi și sunt asamblate 72 de camioane de distribuție. La acestea se mai adaugă și câteva camioane electrice începând cu luna martie 2020.

O unitate dedicată camioanelor electrice

Mai multe facilități au fost instalate pe platforma industrială Blainville-sur-Orne pentru a fi produse vehiculele electrice. Situată fix lângă linia de asamblare a gamei de distribuție, clădurea Z.E. de 1.800 m² este dedicată în întregime operațiunilor legate de vehiculele electrice.
Noua unitate are o zonă dedicată pieselor specifice acestui tip de camioane, dar și o zonă de temperatură controlată pentru stocarea bateriilor.

Un camion electric poate fi construit în 50 de ore de muncă

Construirea unui astfel de vehicul începe cu o săptămână înainte de asamblare. În clădirea Z.E. sunt efectuate operațiuni preliminare: anumite subansamble specifice vehiculelor electrice (direcție, motor, cutie de viteze, priza de putere modulară etc.) sunt asamblate de tehnicieni. Acestea sunt transportate la linia de asamblare pentru a fi montate pe vehicule.
Renault Trucks D and D Wide Z.E. sunt asamblate pe aceleași linii cu camioanele electrice. La finalul liniei de asamblare, camioanele electrice sunt așteptate pentru a fi returnate în clădirea Z.E. Acolo, tehnicienii efectează teste de calitate și ale operațiuni tehnice pentru a se asigura că totul este în parametri.

În total, pentru un camion electric este nevoie de 50 de ore de muncă. Renault Trucks prognozează că vehiculele electrice vor reprezenta 10% din volumele sale de vânzări până în 2025.

Related posts