Renault sprijină IGSU cu 40 de vehicule

De trei ani, Grupul Renault Romania sprijină Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) la competiţiile de descarcerare şi acordare a primului ajutor, care au drept scop pregătirea personalului specializat pentru intervenții de urgență.

Miercuri, 5 iulie, a luat startul la Bucureşti competiţia Naţională de Descarcerare şi acordare a Primului ajutor Calificat. Aceasta reuneşte, timp de trei zile, cele mai bune echipaje din 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, precum şi câte o echipă din cadrul Facultăţii de Pompieri – Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiei Excepţionale din Republica Moldova şi Şcolii de subofiţeri de Pompieri şi Protecţie civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldeşti. Grupul Renault România asigură suport pedagogic pentru pompierii paramedici prin punerea la dispoziţie a unui număr de 40 de vehicule, siguranța rutieră fiind una dintre axele de responsabilitate socială asumate de companie.

Concursul reprezintă o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să îşi autoevalueze tehnica și practica. Contribuția Grupului Renault la această competiție este extrem de bine primită de către salvatori, în condițiile în care aceștia au șansa să exerseze noțiunile teoretice pe vehicule, dispuse în scenarii de accidente la scară reală.

În România, aproximativ 1.800 de persoane mor anual în accidentele rutiere, potrivit statisticilor IGSU.

Anul trecut, etapa națională a competiţiei IGSU a avut loc la Centrul Tehnic Titu al Renault (parte a Renault Technologie Roumanie), iar grupul a pus la dispoziţie alte 41 de vehicule.

Related posts