Proiectul Oxygen: Renault Trucks prezintă viitorul logisticii urbane

În luna septembrie, angajații producătorului francez de camioane au avut parte de o previzualizare exclusivă a vehiculului – laborator dezvoltat de către Renault Trucks în colaborare cu grupul de logistică Geodis și alți 17 parteneri. Acest camion experimental de 16 tone, 100% electric, este conceput pentru a face față provocărilor logisticii urbane. Va fi prezentat publicului larg la târgul Solutrans, care va avea loc la Lyon Eurexpo în perioada 21-25 noiembrie 2023.

Oxygen integrează toate constrângerile și utilizările livrărilor urbane, eliminând neplăcerile și îmbunătățind siguranța activă și pasivă pentru a asigura o mai bună coexistență cu toți participanții la trafic.

Pentru a sublinia modernitatea conceptului, luminile LED discrete sunt integrate în grila radiatorului închisă. În plus, ecranele camerelor, inclusiv detectarea pietonilor și a participanților vulnerabili la trafic în unghiul mort, oferă o vizibilitate îmbunătățită în oglindă și o vizibilitate crescută în toate direcțiile.

Camionul are o cabină joasă pentru a oferi șoferului o vizibilitate clară. Un parbriz mare și mai multe camere înlocuiesc oglinzile retrovizoare, furnizând o vedere de 360°. Pe partea pasagerului, o ușă laterală culisantă evită riscurile asociate deschiderii unei uși convenționale. Șoferul poate ieși fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă. Intrarea și ieșirea sunt facilitate datorită unei înălțimi de acces mult mai mici decât cea a unui camion de distribuție standard.

Related posts