Producătorul rus de camioane Kamaz vrea să își fabrice camioanele folosind deținuți

Kamaz, cel mai mare producător de camioane din Rusia, se gândeşte la posibilitatea de a recurge la deţinuţii din penitenciare, care să acopere deficitul de forţă de muncă din uzinele sale, a declarat vineri directorul general de la Kamaz, Sergei Kogogin, transmite Reuters.

“Analizăm cum am putea să fim implicaţi în programul de lucru dezvoltat de Serviciul federal al penitenciarelor”, a declarat Sergei Kogogin într-o conferinţă de presă.

Producătorul rus de camioane se confruntă cu un deficit de aproximativ 4.000 de angajaţi la facilităţile sale de producţie din Naberezhnye Chelny, un oraş industrial amplasat la peste 900 de kilometri est de Moscova, a dezvăluit Sergei Kogogin.

Potrivit lui Sergei Kogogin, Kamaz, companie care are 24.000 de angajaţi la Naberezhnye Chelny, a adus deja muncitori migranţi din Uzbekistan şi acum analizează posibilitatea de a recurge la penitenciarele din Rusia pentru forţă de muncă.

Restricţiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus au determinat mulţi muncitori migranţi să plece din Rusia, ceea ce forţează autorităţile şi companiile private să caute modalităţi prin care să acopere deficitul de personal. La începutul acestui an, Serviciul federal al penitenciarelor a propus un plan care prevedea utilizarea deţinuţilor pentru suplimentarea forţei de muncă, insistând însă că noul sistem nu va semăna cu sistemul lagărelor de muncă GULAG din perioada sovietică. În luna aprilie, un document emis de Guvernul de la Moscova o ordonat oficialilor să analizele fezabilitatea utilizării deţinuţilor pentru construcţia de căi ferate.

Related posts