Potențială colaborare IVECO – Foton având ca rezultat inclusiv o camionetă electrică sub 3,5 t

Producătorul european de vehicule comerciale IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din China, parte a grupului BAIC, au semnat un Memorandum de Înțelegere.

IVECO, marcă a Iveco Group N.V. care proiectează, produce și comercializează vehicule comerciale ușoare, medii și grele, și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din China, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) pentru a explora o potențială colaborare în domeniul vehiculelor și componentelor electrice, precum și oportunități de afaceri comune, pentru Europa și America de Sud.

Foton, ca și IVECO, își dorește să promoveze transformarea ecologică a industriei auto, urmărind mai multe direcții prin intermediul noilor tehnologii energetice, cum ar fi energia electrică pură, hibridă și pilele de combustie cu hidrogen pentru vehiculele comerciale. Potențiala cooperare va sprijini, de asemenea, Foton să avanseze în continuare în strategia sa de globalizare.

Acest parteneriat face parte din strategia globală de electrificare a Grupului Iveco de a-și extinde gama de vehicule utilitare ușoare cu modele noi, emblematicul Daily – disponibil în prezent în variante de de la 3,5 la 7,2 t – urmând să fie dezvoltat în variante de van-uri și șasiuri-cabină electrice sub pragul de 3,5 t.

Împreună cu Foton, Iveco Group va investiga opțiunea de a utiliza canalele de vânzare IVECO pentru comercializarea unei camionete electrice în Europa și America de Sud în categoria cea mai ușoară, de până la 3,5 t. Viitorul vehicul va avea un impact potențial pozitiv asupra lanțurilor de aprovizionare regionale și locale din Europa și America de Sud, pe lângă sprijinirea în continuare a creșterii rețelei de puncte de vânzare și ateliere IVECO. Acordul dintre cele două companii nu are caracter obligatoriu.

La începutul acestui an, Iveco Group a semnat, de asemenea, un acord de furnizare cu Hyundai Motor Company pentru un șasiu-cabină electric, având MTMA de 2,5-3,5 t, care va fi vândut și servisat în Europa de IVECO. Colaborările Grupului Iveco cu Foton și Hyundai urmăresc să creeze o gamă cât mai variată de oferte de vehicule comerciale electrice mai ușoare decât Daily.

Memorandumul de înțelegere dintre Iveco Group și Foton deschide, de asemenea, cele două companii pentru explorarea în comun a unor sinergii viitoare suplimentare, inclusiv posibila localizare a activităților în Europa și America de Sud, care urmează să fie evaluate într-o etapă ulterioară. Vor fi discutate, de asemenea, oportunitățile de aprovizionare, inclusiv prin intermediul FPT Industrial.

Related posts