Ministrul Transporturilor anunţă că s-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că s-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat. El precizează că pe cealaltă bandă va fi permisă circulaţia, atât pentru autovehiculele înmatriculate în statele membre UE, cât şi cele înmatriculate în state non-UE.

”S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat! Mai exact, în Agenţia de Control şi Încasare (ACI) a fost deschisă o bandă de circulaţie doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe cealaltă bandă va fi permisă circulaţia, atât pentru autovehiculele înmatriculate în statele membre UE, cât şi cele înmatriculate în state non-UE”, scrie ministrul pe Facebook. 
 
Sorin Grindeanu afirmă că, începând de vineri, astfel de benzi dedicate autovehiculelor înmatriculate în UE vor funcţiona şi în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac II şi Borş II.
 
”Benzile dedicate în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu vor fi funcţionale după implementarea noului sistem de preselecţie a camioanelor (presupune inclusiv instalarea unui cântar suplimentar). Astfel, cum am stabilit în discuţiile cu transportatorii, implementăm aceste benzi de preselectare a traficului rutier greu acolo unde configuraţia drumului o permite”, afirmă Grindeanu.
 
Ministrul Transporturilor precizează că pe benzile inscripţionate EU vor putea circula doar camioanele înmatriculate în Uniunea Europeană.
 
”Pe benzile inscripţionate ALL TRUCKS vor putea circula, atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât şi cele înmatriculate în state membre UE dacă benzile inscripţionate EU sunt aglomerate sau dacă banda ALL TRUCKS este liberă”, spune Grindeanu. 

Related posts