Mărcile Peugeot și Citroen, decise să promoveze mai mult MPV-urile și van-urile 100% electrice

Marca PEUGEOT își accelerează planul de electrificare și, începând cu ianuarie 2022, în Europa, își va axa oferta de modele dedicate transportului de persoane – PEUGEOT Rifter și PEUGEOT Traveller/Expert Combi – exclusiv pe vehiculele 100% electrice. La fel face și marca Citroen: Începând cu luna Ianuarie 2022, ë-Berlingo și ë-SpaceTourer, versiunile electrice ale modelelor Berlingo VP si SpaceTourer, devin singura ofertă disponibilă pentru comandă. În 2022, pentru modelul Citroën Berlingo VP, clientii din România vor putea comanda vehicule cu motor termic (BlueHDI 100 CP), dar exclusiv cu omologare N1. La fel, la Peugeot, în 2022, pentru modelul Rifter, clientii din România vor putea comanda vehicule cu motor termic (BlueHDI), dar exclusiv cu omologare N1.


Profesioniștii, companiile și familiile beneficiază de cele mai bune tehnologii electrice marca PEUGEOT pentru a-și transporta clienții, partenerii și persoanele apropiate în cel mai mare confort, cu zero emisii de CO2, zero zgomot, zero vibrații, zero miros de combustibil și zero schimbări de trepte de viteză.
“Marca PEUGEOT se află deja în fruntea mobilității electrice: 75% dintre vehiculele pentru pasageri și 100% dintre vehiculele comerciale ale Mărcii sunt deja disponibile cu un motor electrificat. În 2021, unu din șase autovehicule PEUGEOT vândute în Europa a fost un vehicul electrificat și, în noiembrie, 1 din 5 autovehicule PEUGEOT vândute a fost un vehicul electrificat. Acest lucru arată că marca PEUGEOT are oferta potrivită pentru clienții săi și că cererea de vehicule electrificate este într-o continuă creștere rapidă”, a afirmat Linda JACKSON, CEO marca PEUGEOT.
PEUGEOT e-Rifter este disponibil în versiuni cu 5 sau 7 locuri și este echipat cu motor electric de 100 kW/136 CP și o baterie litiu-ion de 50 kWh ce oferă o autonomie de 280 km (conform ciclului WLTP).

PEUGEOT e-Traveller este disponibil în 3 versiuni de lungime, cu o baterie de 50 sau de 75 kWh ce alimentează motorul electric de 100 kW/136 CP, pentru a găzdui până la 9 persoane la bord într-un confort sporit, cu o autonomie de până la 330 km (cu bateria de 75 kWh, conform ciclului WLTP).
Pentru clienții care au nevoie de un vehicul mai simplu și cu o capacitate similară pentru transportul de persoane, PEUGEOT e-Expert face mobilitatea electrică partajată și mai accesibilă. Pentru a facilita deplasările pe distanțe mai mari, e-Expert echipat cu baterie de 50 kWh poate recupera 80% din autonomie în numai 30 de minute.
La PEUGEOT, electrificarea ia forma tehnologiei plug-in hybrid – cu SUV-ul 3008 sau sedanul și break-ul premium 508 – sau a tehnologiei 100% electrice – cu modelele e-Rifter și e-Traveller, dar și e-208 și e-2008.
Noul 308, lansat de curând pe piață, va fi primul model PEUGEOT cu o ofertă complet electrificată: versiunile plug-in hybrid disponibile încă de la lansare și versiunile full-electric care vor veni în 2023, atât pentru sedanuri, cât și pentru break-uri.

Marca PEUGEOT depune eforturi în vederea dezvoltării următoarei generații de vehicule electrificate: în decembrie 2021 a ieșit de pe linia de producție primul e-EXPERT Hydrogen echipat cu tehnologia plug-in fuel cell. Bazat pe modelul e-EXPERT care a fost votat “International Van of the Year 2021”, e-EXPERT Hydrogen oferă un sistem cu pile de combustie asociat cu 4 rezervoare de hidrogen și o baterie reîncărcabilă. Tehnologia pilelor de combustie permite încărcarea cu hidrogen în numai 3 minute la o stație dedicată. Autonomia vehiculului este de 400 km (conform ciclului WLTP în curs de omologare).

Începând cu Ianuarie 2022, toate comenzile noi pentru Berlingo VP sau SpaceTourer vor putea fi efectuate numai pentru versiunea 100% electrică, care devine singura ofertă disponibilă la comandă pentru aceste două modele. Pionier în segmentul MPV-urilor și ludospace-urilor, marca Citroën își reorientează oferta pe aceste 2 segmente către o energie a viitorului, care va permite clienților să se deplaseze în continuare fără restricții și cu costuri reduse de utilizare, profitând în același timp de spațiul și caracterul practic oferit de aceste modele.

Marca Citroën ia astfel o decizie îndrăzneață și accelerează electrificarea modelelor sale, în beneficiul clienților și al mediului. Această strategie se referă la modelele Berlingo VP si SpaceTourer. Versiunile termice vor fi disponibile în continuare pentru gama de vehicule utilitare și pentru destinații din afara Europei. Având în vedere situația legată de producție, ultimele comenzi plasate în 2021 pentru versiunile termice vor fi livrate în Europa în cursul anului 2022. Clientii de Berlingo VP insa isi pot comanda in Romania o versiune cu motor termic dar exclusiv cu omologare N1.

Această decizie este rezultatul unei abordări responsabile din partea unei Mărci activiste, care își afirmă angajamentul față de tranziția energetică și dorește să ofere clienților săi o soluție pentru viitor. Fidelă istoriei sale, marca Citroën dă dovadă de curaj în serviciul mobilității, fiind pe deplin angajată în preocupările societății.

Relevanța și versatilitatea modelelor oferite au făcut posibilă această schimbare. Strategia de electrificare a mărcii Citroën se axează pe modele ce oferă un plus de confort și ușurință în folosire, cu costuri mai mici de utilizare și un impact redus asupra mediului. Aceste modele oferă un spațiu la bord și o modularitate identice cu cele oferite de versiunile termice, ceea ce face din Berlingo și SpaceTourer referințe istorice în segmentul lor.

Citroën ë-Berlingo oferă performanțe identice cu cele propuse de versiunea termică, fără niciun fel de compromisuri. Prin spațiul interior, modularitatea și caracterul practic propuse, modelul răspunde tuturor nevoilor. ë-Berlingo este disponibil în 2 versiuni de lungime, putând găzdui până la 7persoane la bord. Oferă același volum generos al habitaclului, trei scaune spate independente, pavilionul multifuncțional Modutop® și lunetă cu deschidere.

La bordul MPV-ului Citroën ë-Berlingo călătoriile devin o experiență relaxantă pentru toți pasagerii. Motorul electric cu 136 CP și o viteză de 130 km/h oferă o pornire lină grație cuplului motor disponibil imediat. Condusul este fluid și silențios, fără vibrații și fără emisii de CO2. ë-Berlingo este echipat cu baterie litiu-ion de 50 kWh ce oferă o autonomie de până la 280 km, pentru trasee zilnice fără griji. Poate fi reîncărcat până la 80% în 30 de minute la o stație publică de încărcare rapidă de până la 100kW și în aproximativ 7 ore la un Wallbox monofazat de 7,4kW ce poate fi instalat cu ușurință de utilizatorii unui ludospace care locuiesc adesea la o locuință individuală. Rețeaua tot mai vastă de stații de încărcare răspunde nevoilor legate de traseele lungi, mai rare, care pot avea loc pe parcursul anului.

Citroën ë-SpaceTourer este un monovolum de mari dimensiuni, modern și versatil ce poate găzdui fără probleme la bord între 6 și 9 persoane. Cu cele 3 versiuni de lungime și posibilitățile de amenajare a interiorului, ë-SpaceTourer oferă o nouă soluție 100% electrică pentru utilizările profesioniștilor și familiilor. Monovolumul electric adaugă calităților oferite de SpaceTourer toate avantajele modelelor electrice în ceea ce privește confortul și condusul responsabil și economic. Modelul permite o mare libertate de mișcare pentru un grup de mai multe persoane cu cele două niveluri de autonomie: până la 230 km (ciclul WLTP) cu bateria de 50 kWh și până la 330 km cu bateria de 75 kWh. Oferă aceeași ușurință la încărcare ca și ë-Berlingo, precum și plăcerea de a conduce în modul electric.

Related posts