Compania de transport naval Maersk anticipează că întârzierile din lanţurile de aprovizionare vor continua

Compania de transport naval Maersk şi-a avertizat marţi clienţii că are încă dificultăţi să transporte mărfurile la nivel global, în condiţiile în care atenuarea blocajelor durează mai mult decât anticipa, transmite Reuters.

Pandemia a provocat o penurie de nave transportatoare de containere şi blocaje în porturi într-o perioadă de cheltuieli foarte mari ale consumatorilor, ceea ce înseamnă că sute de portcontainere stau inactive în afara porturilor.

”Din păcate, 2022 nu a început aşa cum am sperat”, a spus Maersk într-un aviz publicat pe pagina sa internet.

”Pandemia este încă puternică şi, din păcate, vedem noi focare care ne afectează capacitatea de a vă transporta încărcăturile”, a arătat compania, adăugând că se aşteaptă la o continuare a constrângerilor.

Cei mai mari timpi de aşteptare pentru navele transportatoare de containere care trebuie să descărce sau ridica mărfuri au fost pe Coasta de Vest a SUA, unde timpul de aşteptare în portul Long Beach din Los Angeles este în prezent între 38 şi 45 de zile, a spus Maersk.

Cu toate acestea, Maersk a remarcat că a avut loc recent o relaxare în Europa de Nord, unde portul Anvers din Belgia urma să reducă aşteptarea la aproximativ două zile în această săptămână, faţă de 10 zile din săptămâna precedentă.

Related posts