Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 33,6% în trimestrul II 2020

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 33,6% în trimestrul II 2020 faţă de trimestrul II 2019, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul II 2020, comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2019, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat scăderi la toate categoriile astfel: la categoria autobuze şi microbuze cu 78,7%, la categoria autoturisme cu 33,6% şi la categoria mopede şi motociclete cu 19,6%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au înregistrat, de asemenea, scăderi la toate categoriile, respectiv cu 84,5% la categoria autobuze şi microbuze, cu 39,5% la categoria autoturisme şi cu 11% la categoria mopede şi motociclete.

De asemenea, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate scăderi la toate categoriile astfel: la categoria autotractoare cu 51,8%, la categoria remorci şi semiremorci cu 25,2% şi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 18,8%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au înregistrat, de asemenea, scăderi la toate categoriile, respectiv cu 72,7% la categoria autotractoare, cu 30,5% la categoria remorci şi semiremorci şi cu 24,2% la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale).

Related posts