Îmbunătățiri pentru gamele Volvo Trucks FM, FMX, FH și FH16

Volvo Trucks lansează o nouă serie de îmbunătățiri pentru gamele sale FM, FMX, FH și FH16. O eficiență crescută a motoarelor în ceea ce privește consumul de combustibil, împreună cu îmbunătățirile la nivel aerodinamic ale cabinei și șasiului, pot reduce costurile legate de combustibil cu până la 5%.

Costurile legate de combustibil reprezintă un element cheie pentru operatorii care transportă sarcini grele. Pentru a aborda acest aspect, Volvo Trucks se concentrează în mod special asupra posibilităţilor de economisire a combustibilului, domeniu în care sunt identificate în permanență potențiale zone de îmbunătățire, care sunt integrate apoi în dezvoltarea vehiculului. Cele mai recente îmbunătățiri au fost introduse la nivelul motoarelor, care îndeplinesc standardul EURO 6 Step C, precum și la nivelul optimizării aerodinamice ale cabinei și șasiului. În ceea ce privește motorizările, au fost realizate optimizări ale motoarelor D11 și D13, cum ar fi adoptarea unor pistoane cu fricțiune redusă, un nou sistem turbo îmbunătățit, un raport de compresie mai înalt, o axă cu came optimizată și update-uri la nivelul software-ului, toate acestea contribuind la reducerea consumului de combustibil. Printre măsurile de natură să îmbunătățească aerodinamica și să reducă rezistența aerului, se numără, spoilerul frontal reproiectat, deflectoarele de aer, elementele de protecție anti-noroi și un carenaj al roții mai îngust.
„Deoarece combustibilul generează o treime din costurile transportatorilor, fiecare picătură contează. Lucrăm în permanență la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil al vehiculelor noastre. Este vorba despre filosofia de a utiliza fiecare îmbunătățire posibilă, mai mică sau mai mare. Cu aceste recente îmbunătăţiri, la nivelul motorizărilor și al aerodinamicii, șoferii vor conduce un camion și mai eficient, datorită excelentei performanțe a motoarelor Volvo Trucks și o eficiență a consumului mult îmbunătățită, ceea ce înseamnă mai mulți bani economisiți pentru operator. Acestea sunt unele mici perfecţionări care pot conduce în final la economii semnificative”, spune Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.

Cât de mult combustibil se poate economisi cu noile îmbunătățiri aduse de Volvo Trucks depinde de specificația tehnică a camionului și de aplicația de transport. Pentru un Volvo FH destinat transportului pe distanță lungă, optimizările însumate pot reduce consumul de combustibil cu până la 3 procente. În cadrul unor aplicații de transport in conditii grele, cum ar fi transportul forestier, o reducere a consumului de combustibil de până la 5% poate fi realizată atunci când camionul este echipat cu nou introdusă transmisie I-Shift cu trepte de forţă și cu noua axă tandem liftabilă. Avantajul unic al unei excelente capacităţi de pornire, combinat cu raportul de transmisie pentru axa spate care optimizează turația motorului la viteze mari și cu noul tandem cu punte liftabilă, atunci câd camionul nu este încărcat complet, conduce la un consum mai mic de combustibil pe autostradă.

Related posts