Coronavirus: Bulgaria interzice temporar tranzitul camioanelor care se îndreaptă spre Turcia

Bulgaria a interzis temporar intrarea camioanelor din peste 65 de ţări care intenţionează să tranziteze statul balcanic în drumul lor spre Turcia, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii de la Sofia, după ce Ankara a impus restricţii severe şoferilor de camioane, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Novinite şi Reuters.

UPDATE: Bulgaria a ridicat miercuri, după doar câteva ore, restricţiile care vizau interzicerea temporară a tranzitării teritoriului său de către camioanele din peste 65 de ţări care se îndreptau spre Turcia, după ce Ankara a impus restricţii severe şoferilor de camioane, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Novinite şi Reuters.

Deja camioanele au format o coadă de 45 de kilometri la principalul punct de trecere a frontierei bulgaro-turce Kapitan Andreevo, după ce autorităţile din Turcia au interzis intrarea şoferilor de camioane din ţările afectate semnificativ de epidemie.

Mulţi conducători auto, care trebuie să aştepte peste 72 de ore pentru a traversa frontiera în Turcia, nu au măşti de protecţie sau dezinfectanţi, a informat presa locală din Bulgaria.

Autorităţile de la Sofia nu au precizat cât va dura interdicţia, dar au instalat toalete ecologice la locurile de parcare de-a lungul şirului de camioane, iar voluntarii Crucii Roşii din Bulgaria distribuie alimente şi apă şoferilor blocaţi la graniţă.

Bulgaria a interzis circulaţia pe teritoriul ţării a camioanelor care vin din ţări europene precum Austria, Belgia, Cehia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, dar şi din Africa, Asia şi America de Sud.

Related posts