Consiliul Concurenței verifică un posibil abuz de poziție dominantă al importatorului Volvo Trucks

În contextul desființării rețelei de distribuție selectivă a Renault Trucks și al preluării activității de comerț a pieselor de schimb pentru camioanele acestei mărci de către importatorul camioanelor Volvo, CC verifică un posibil abuz de poziție dominantă.

Consiliul Concurenței (CC) a suspus dezbaterii publice angajamentele propuse de Volvo România SRL pentru a elimina îngrijorările concurențiale în contextul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă pe piața comercializării angro de piese de schimb pentru camioane medii şi grele marca Renault Trucks din România.

Autoritatea de concurență are suspiciuni că, în urma restrângerii concurenței prin desființarea rețelei de distribuție selectivă a Renault Trucks, Volvo România ar putea abuza de poziția sa dominantă prin aplicarea unor preţuri inechitabile/excesive pentru serviciile prestate.

În acest context, angajamentele propuse de Volvo România SRL au în vedere eliminarea îngrijorărilor concurenţiale, acoperind două direcții principale: eliminarea riscului practicării unor creșteri nejustificate ale prețurilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks și asigurarea accesului pe piețele pe care activează Volvo România în beneficiul altor agenți economici concurenți în condițiile unor reguli de acces echitabile pentru toți participanții la aceste piețe.

Astfel, Volvo România SRL va asigura accesul la piesele de schimb originala (OEM) Renault Trucks către reparatorii independenți care doresc să desfășoare activități de reparații și întreținere pentru camioanele marca Renault Trucks și va acorda un discount specific pentru aceste produse. De asemenea, Volvo România SRL își asumă obligația de a aplica doar creșteri justificate ale listei de prețuri pentru piesele de schimb OEM Renault Trucks care vor fi comercializate de societate în România către reparatorii independenți, pe o perioadă determinată de timp.

Renault Trucks, companie franceză cu sediul în Lyon, este parte a grupului suedez Volvo. În portofoliul Volvo Group se află mărci precum Volvo, Volvo Penta, Rokbak, Renault Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack și Arquus.

Related posts