Coletăria.ro: livrările cross-border au crescut cu 75% de la începutul anului

Vânzările cross-border au crescut cu 75% de la începutul anului și până în prezent, față de ultimele luni din 2019, pe fondul creșterii comenzilor online, dar și a îmbunătățirii serviciilor de livrare, potrivit Coletăria.ro, expert în expedierea și livrarea coletelor, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est.

Situația generată de măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 în România a generat o creștere semnificativă a comenzilor din afara țării, astfel că, în primele 5 luni ale anului, volumul de colete intrate în România din țările UE s-a dublat.

„Ne așteptăm ca, în perioada următoare, volumul de livrări cross-border din România spre alte țări să aibă o creștere exponențială, iar livrările de colete din alte țări către România să se dubleze anul acesta.
Comercianții din România s-au orientat către marketplace-urile din Europa, odată cu dezvoltarea acestui segment, fapt care a dus la creșterea considerabilă a vânzărilor pe cross-border. În prezent, la nivelul pieței locale, din volumul total de livrări, 20% reprezintă comerț cross-border și 80% intern. Estimăm că, până la finalul anului, ponderea pe cross-border va urca la cel puțin 30%”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro, menționând că, în primă fază, comercianții din România vizează diaspora, care reprezintă un segment considerabil de cumpărători.

Cele mai accesibile piețe sunt, în primul rând, țările vecine – Ungaria și Bulgaria, dar și Germania, Cehia, Polonia, UK, Italia și Spania, unde prețul transportului este accesibil, atât pentru magazinele din România, cât și pentru clienții din țările respective, unde există comunități mari de români și marketplace-uri stabile.

Coletăria.ro le oferă antreprenorilor care vor să își vândă produsele în afara României garanția unui cost avantajos de livrare. Asigură conectarea magazinelor din România cu marketplace-uri din Europa, pentru o extindere rapidă a afacerii online și oferă, prin rețeaua deja existentă de parteneri, servicii de consultanță juridică, de înființare de companii, pentru deschiderea de conturi bancare, metode de plată, traduceri, marketing etc.

Printre cele mai des întâlnite tipuri de produse livrate din România în afară regăsim produsele din următoarele segmente: cărți, Health & Beauty, Fashion, produse pentru copii, jucării, articole sportive, gaming și accesorii IT.

Printre cele mai comercializate produse din străinătate în România se numără: IT&C, foarte multe produse din categoria fashion, accesorii, gadgeturi, produse Health & Beauty, produse pentru copii, articole sportive, Home & Deco, auto-moto.

Coletăria.ro continuă extinderea rețelei de puncte de pick-up, oferind magazinelor online o soluție ieftină și eficientă de transport a coletelor, cu prețuri începând de la 6 lei/colet, mai mici, în medie, cu până la 40% față de prețul competitorilor. Recent, a lansat și serviciul de livrare la domiciliu și a crescut numărul de pick-up point-uri din magazinele de service GSM și de printing.
Coletăria.ro continuă să își desfășoare, în bune condiții, și activitatea la nivel internațional, în ciuda unor întârzieri inerente în procesul de livrare. Astfel, preia și livrează toate coletele cu destinații în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina și Federația Rusă. Începând cu 1 aprilie, Coletăria.ro acoperă și Statele Unite ale Americii, unde operează livrări la prețuri începând de la 60 de lei/colet.

Related posts