Citroen a prezentat noul Berlingo

Inventator al segmentului vehiculelor recreaționale, în anul 1996, Citroën dezvăluie astăzi Noul Berlingo. Cea de-a treia generație a modelului continuă povestea predecesorilor săi prin stilul caroseriei original, simplu și funcțional – caracteristici ce au devenit peste timp un punct de reper și un partener al familiilor în toate activitățile recreaționale. Noul Berlingo este consistent modificat estetic pentru a se alinia celor mai recente modele ale brandului. Astfel, Citroën a modernizat Berlingo în termeni de design și confort și a întărit spiritul proaspăt și practic ce a susținut succesul iconicului model, vândut până acum în peste 1.7 milioane de exemplare.

Noul model face parte din programul Citroën Advanced Comfort®. Odată cu deschiderea portierelor pasagerii descoperă un interior spațios și modular scăldat în lumină, care oferă spații generoase de depozitare.
Noul Citroën Berlingo a fost conceput cu ingeniozitate pentru a garanta elementele fundamentale ale segmentului și a oferi clienților un plus de stare de bine și convivialitate la bord. Bazându-se pe know-how-ul Citroën și beneficiind de o versatilitate de referință pe segmentul MPV-urilor, noul Citroën Berlingo se adaptează tuturor nevoilor și utilizărilor conducătorilor cu un stil de viață activ.

Practic la interior, dar și la exterior noul Citroën Berlingo dispune de o accesibilitate de primă clasă pentru pasageri grație celor două portiere laterale culisante deosebit de funcționale, echipate acum cu geamuri electrice. Pentru bagaje, noul Berlingo oferă un hayon de mari dimensiuni ce intermediază accesul la un portbagaj voluminos. Capacitatea de încărcare este de 775 l pentru modelul M (cu 100 l mai mult decât generația actuală în configurație cu 5 locuri) și 1,050 l pentru versiunea XL (cu cinci locuri). Accesul este simplificat grație lunetei fumurii care se deschide separat, dublată de o poliță retractabilă cu 2 poziții , foarte utilă la descărcare și încărcare. Aceasta permite încărcarea optimă a portbagajului în cazul în care hayonul nu se poate deschide.

Noul Citroën Berlingo oferă un spațiu și o modularitate la cel mai înalt nivel în segmentul său care se traduc printr-o veritabilă libertate în ceea ce privește utilizarea de zi cu zi grație următoarelor:

Trei scaune spate individuale de aceeași dimensiune (pe rândul 2) care oferă un spațiu remarcabil pentru genunchi pentru toți pasagerii din spate (156mm). Acestea se pot rabata cu ușurință pentru a obține o podea plată prin simpla acționare a butoanelor Magic Flat®*, accesibile din portbagaj
Împreună cu scaunul pasagerului față retractabil, acestea asigură o podea plată și o lungime de încărcare de până la 2,70 m pentru versiunea M și de 3,05 m pentru modelul XL, ideale pentru transportul obiectelor lungi
Două scaune retractabile pe rândul 3. Acestea nu pot fi ajustabile pe lungime la modelul M, iar la modelele XL sunt montate pe șine, cu o amplitudine a ajustării de 130 mm, ceea ce permite clientului să opteze pentru extra volum în portbagaj sau extra spațiu pentru pasageri.
Încă de la primele schițe de proiect și până la opțiunile tehnice, compartimentele de depozitare ușor de folosit și spațiile utile s-au aflat în centrul preocupărilor designerilor, scopul fiind de a oferi ocupanților Noului Citroën Berlingo o veritabilă libertate de mișcare și stare de bine la bord. Noul Citroën Berlingo dispune de 28 spații de depozitare concepute pentru viața de zi cu zi, care oferă în total un volum de 186 l.
Noul Citroën Berlingo este un vehicul sigur, care beneficiază de o serie de tehnologii moderne și utile. Modelul este dotat cu cele mai bune echipamente, printre care 19 sisteme de asistență la condus, care luptă împotriva momentelor de neatenție la volan și previn riscul de accidente: Head-up Display color, Avertizare activă de părăsire involuntară a benzii de rulare, Avertizare atenție conducător, Coffee Break Alert, Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și recomandări, Regulator de viteză adaptiv cu funcție STOP (pentru EAT 8), Sistem de supraveghere a unghiului mort, Active Safety Brake, Post Collision Safety Brake, Comutare Automată Lumini de Drum, Iluminat static în intersecție, Acces și Pornire Mâini Libere, Asistență la pornirea în rampă, Asistarea manevrelor de parcare laterală, Cameră video de marșarier cu Top Rear Vision, Controlul stabilității la remorcare, Frână de parcare electrică, Funcția Grip Control cu tehnologia Hill Assist Descent, Sistem de asistare la parcare.
În căutarea confortului și a stării de bine, Noul Citroën Berlingo este dotat cu patru tehnologii de conectivitate și infotainmentcare asigură o continuitate între lumea digitală a clientului și vehiculul propriu, pentru a rămâne conectat în permanență.

Funcția MirrorScreen cu Android Auto, Apple CarPlay™ și MirrorLink®
Citroën Connect Nav
Citroën Connect Box cu Pachet SOS & Assistance
Încărcare wireless a smartphone-ului
Berlingo poate fi echipat cu motoare pe benzină sau Diesel, adaptate pentru toate utilizările, atât în mediul urban cât și extraurban. Motorizările oferă performanțe ridicate, respectând în același timp mediul.

Noul Citroën Berlingo este echipat cu cutie de viteze automată în 8 trepte (în funcție de versiune), care amplifică plăcerea de a conduce pe toate distanțele.

Gama benzină PureTech: PureTech 110 S&S BVM6 și PureTech 130 S&S EAT8*
Gama DieselBlueHDi: BlueHDi 75 BVM5, BlueHDi 100 BVM5, BlueHDi 100 S&S BVM5, BlueHDi 130 S&S BVM6 sau EAT8.
Modelul este produs la fabrica PSA din Vigo (Spania).

Related posts