Câștigătorii finalei regionale The Drivers’ Fuel Challenge 2016

Finala Regională pentru ţările din Europa centrală şi de est a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2016 s-a desfăşurat pe 18 august, pe faimosul circuit de Formula 1 – Hungaroring din Budapesta, Ungaria. Concurentul din Republica Cehă – Tomas Horcicka – şi-a dovedit calităţile imbatabile de cel mai eficient şofer devenind campionul regional al ediţiei din acest an a The Drivers’ Fuel Challenge, şi câştigătorul marelui premiu – un autoturism nou Volvo V40 R Design.

Tomas se va reîntâlni pe 9 septembrie la finala globală din Suedia cu Florin Olteanu din România, Emir Salihovic din Bosnia şi Goran Jelovic din Slovenia, ocupanţii locurilor doi, trei şi patru– în calitatea lor de cei mai buni patru şoferi din Regiunea Central Estică.
Competiţia, iniţiată de Volvo Trucks la nivel global în anul 2011 şi ajunsă la a cincea ediţie pentru regiunea central estică, în acest an a atras aproape 2500 de şoferi profesionişti în peste 30 de runde de calificări în cele zece ţări ale regiunii – Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.
În perioada 17-18 august, în cadrul finalei regionale, zece campioni naţionali în condusul eficient s-au întâlnit în Ungaria pentru a-şi pune la încercare mai departe competenţele. Întrecerea a avut loc în 18 august pe Hungaroring – unul dintre cele mai complicate circuite de Formula 1 din lume.

Joi dimineaţa, în cadrul unei concurenţe strânse, toţi cei zece finalişti s-au străduit să creeze un echilibru perfect între viteză, timp şi consum de combustibil, conducând un camion Volvo FH, echipat cu motor de 13l Euro 6 de 500 CP cu transmisie I-Shift Dual Clutch – prima transmisie automatizată cu două ambreiaje din industria camioanelor, asemănătoare celor folosite de maşinile sport.

Pentru prima oară, celebrul circuit de la Hungaroring a devenit locul de întrecere pentru condusul eficient. Cele 14 curbe şi ace de păr, rampele şi pantele au creat un traseu foarte solicitant pentru concurenţi. Ei au trebuit să-şi dovedească abilităţile parcurgând de trei ori circuitul, ceea ce înseamnă aproximativ o lungime totală de 13.143 m, într-un interval de timp maxim de 17 minute.

Punctajele şi clasamentele finale ale celor zece şoferi au fost dezvăluite abia joi seara în cadrul galei de premiere. Atunci au fost nominalizaţi şi premiaţi primii patru şoferi care vor reprezenta regiunea central-estică la finala globală.

“Calificându-vă la finala regională a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge aţi demonstrat clar că aveţi aptitudini excelente de şoferi şi totodată că aveţi o grijă deosebită pentru condusul eficient, ceea ce este în beneficiul deopotrivă al transportatorilor şi al mediului înconjurător” – declara Robert Grozdanovksi, Vicepreşedinte pentru Market Central East Volvo Group, adresându-se celor zece finalişti în cadrul discursului său de la festivitatea de premiere.

“Nu contează locul pe care l-aţi obţinut în finala de astăzi, cu toţii sunteţi învingători şi puteţi fi mândri de marea voastră realizare – de a fi cel mai eficient şofer şi campion naţional în ţările pe care le reprezentaţi”, mai aadăuga el.

Câştigătorul competiţiei, Tomas Horcicka din Republica Cehă, a obţinut cel mai mic consum de motorină de 4,84 l cu o viteză medie de 47,10 km/h şi un timp de 16:45 min. El nu a câştigat doar titlul de Campion al competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2016 pentru regiunea central estică, dar a primit şi un autoturism nou Volvo V40 R Design.

Florin Olteanu din România, Emir Salihovic din Bosnia şi Herzegovina şi Goran Jelovic din Slovenia au ocupat locurile doi, trei şi patru.

Campionul României în The Drivers’ Fuel Challenge 2016, Florin Olteanu din partea companiei Costi Trans, a ajuns pentru a doua oară la finala regională a competiţiei Volvo Trucks dedicată şoferilor, prima oară fiind în 2013, în Croaţia. De data aceasta, el a fost depăşit cu doar 400 ml de către învingător, dar s-a calificat pentru finala globală. “Această finală regională a fost mai grea, dar şi mai bine realizată faţă de cea precedentă. Pe de altă parte, circuitul Hungaroring, chiar a fost unul care i-a pus pe foarte mulţi în dificultate. Eu am deja o bogată experienţă în competiţiile organizate de Grupul Volvo şi voi merge cu multă încredere în Suedia, la finala globală,” declara campionul nostru în drum spre casă. La rândul său, Robert Grozdanovksi, VP Market Central East Volvo Group, i-a spus pe scenă: “Cel care a învins acum, obţinuse locul secund la ediţia precedentă a finalei regionale, data viitoare va fi rândul tău!”
Pe 9 septembrie primii patru clasaţi din finala regiunii central estice se vor confrunta cu o întrecere şi mai dificilă, ei vor lua parte la finala globală ce se va desfăşura la Gothenburg, Suedia, şi vor avea şansa de a obţine şi mai mult – titlul suprem.

Cei 10 finalişti ai The Drivers’ Fuel Challenge din regiunea central estică (2016):

Bosnia şi Herzegovina: Emir Salihovic

Bulgaria: Stefan Pamukliyski

Croaţia: Igor Tkalec

Republica Cehă: Tomáš Horčička

Ungaria: Zoltán Benczik

Macedonia: Sashko Jakimov

România: Florin Olteanu

Serbia: Jovan Brkić

Slovacia: František Oravec

Slovenia: Goran Jelović

Related posts