Camionul electric Mercedes-Benz eActros intră în operațiunile curente ale companiilor Step One Spedition și PENNY România

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a anunțat că pune la dispoziția companiei Step One Spedition un camion electric eActros 300 pentru a fi testat în condiții reale de trafic sau, altfel spus, în cadrul operațiunilor de distribuție ale PENNY Romania.
Specializată în transportul door-to-door pentru clienți din piața de retail și FMCG, compania Step One Spedition a început testele cu eActros în luna noiembrie, imediat după sosirea în țară a primului eActros. Operațiunile de distribuție se desfășoară la nivelul lanțului de magazine PENNY din București și zonele limitrofe.
Primul autocamion eActros 300 ajuns in Romania are masa maximă autorizată de 19 tone și poate atinge o viteză de până la 89 km/h. Acesta dispune de trei pachete de baterii, fiecare cu o capacitate de 112 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 de kilometri. Camionul propulsat cu motoare electrice poate fi încărcat cu stație cu putere de până la 160 kW, iar cele trei pachete de baterii au nevoie de puțin peste o oră pentru a fi încărcate de la 20% la 80%, la o stație standard de încărcare rapidă, la o intensitate de 400 A.
„Așa cum am promis, primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros au pornit la treabă și în România. Suntem bucuroși că am oferit companiei Step One Spedition, unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din țara noastră și partenerul nostru pe termen lung, primul nostru autocamion propulsat de motoare electrice. Primele evaluări confirmă deja performanța ridicată a modelului eActros, fapt ce ne conferă încredere în produs și succesul parteneriatului cu Step One Spedition si PENNY România pe drumul către transportul cu emisii zero”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania.

PENNY Romania beneficiază de servicii de transport sustenabil cu eActros
Integrarea transportului sustenabil în cadrul operațiunilor curente ale PENNY România este un un element esențial în implementarea strategiei companiei de reducere a amprentei de carbon prin adoptarea transportului sustenabil. Astfel, „este o mare realizare pentru noi să luăm parte la această premieră și să introducem în operațiunile noastre primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns în România. Transportul sustenabil este următorul pas din strategia noastră privind reducerea amprentei de carbon și a impactului pe care transportul clasic îl are asupra mediului înconjurător. Vom continua să facem toate demersurile necesare pentru a dezvolta cât mai mult transportul sustenabil la nivelul întregii companii. Le mulțumim celor de la Step One Spedition și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pentru că au ales să demarăm împreună acest parteneriat pentru un viitor mai bun”, a declarat Marek Dolezal, COO PENNY România.

Step One Spedition face primul pas spre tranziția către o flotă de camioane sustenabile
Companie de transport marfă cu capital integral românesc, fondată în anul 2009, Step One Spedition deține în prezent o flotă de aproximativ 150 camioane specializate pentru transportul  de produse alimentare cu temperatură controlată și ambientală, pentru a satisface cerințele de distribuție națională a marilor retaileri, la cele mai înalte standarde de calitate. Portofoliul companiei numară branduri de renume din piața de retail și FMCG din Romania.

Related posts