Volvo va livra 20 de camioane grele electrice către Amazon

Volvo Trucks va livra, până la sfârșitul anului, camioane electrice de categorie grea către Amazon, în Germania. Cele 20 de unități Volvo FH Electric vor parcurge peste un milion de kilometri anual, alimentate cu energie electrică în loc de motorină.

Vehiculele grele de transport marfă și alte vehicule comerciale sunt responsabile pentru aproximativ 36% din emisiile poluante din transportul intern din Germania[1], ceea ce face din decarbonizarea transportului rutier un aspect important de abordat.

„Marii actori din domeniul transporturilor joacă un rol cheie în conducerea eforturilor industriei de a-și reduce amprenta de carbon. De aceea, mă bucur că Amazon lucrează cu noi pentru a-și reduce emisiile în cadrul misiunile de transport greu pe distanțe mai lungi,” spune Jessica Sandström, Senior Vicepreședinte pentru Managementul de Produs la Volvo Trucks.

Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice grele în luna septembrie a acestui an și disponibilitatea camioanelor electrice pentru transporturile interurbane și regionale marchează un important reper pentru decarbonizarea transporturilor rutiere.

„La nivel global, acum avem șase modele de camioane electrice în producția de serie, pentru a face față cererii în creștere pentru decarbonizarea transporturilor de marfă. Acesta este un pas înainte încurajator către reducerea impactului care generează schimbări climatice,” comentează Jessica Sandström.

Versiunile electrice ale celei mai importante game de produse – modelele de gamă grea Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX – vor juca un rol vital în atingerea obiectivului global Volvo Trucks ca, în 2030, 50% din numărul total de camioane noi vândute să fie electrice, pe baterii sau celule de combustibil. Aceste camioane grele electrice pot opera cu o masă totală de 44 t și cele trei modele menționate reprezintă aproximativ două treimi din vânzările companiei.

Pentru Amazon, camioanele vor înlocui camioanele diesel similare și vor juca un rol cheie în inițiativele de electrificare de-a lungul lanțului său de transport.

„Amazon s-a angajat să-și decarbonizeze flota, iar parcursul pe rute scurte sau medii este un sector greu de abordat,” explică Andreas Marshner, vicepreședinte pentru servicii de transport în Europa, la Amazon. „Acesta este motivul pentru care includerea acestor vehicule grele de la Volvo în flota noastră reprezintă un reper atât de important. Operăm unul dintre programele de electrificare a transporturilor comerciale cu cea mai mare creștere și vom continua să investim și să inovăm, pentru a decarboniza și pentru a livra pachete cu zero emisii clienților noștri.”

Date despre Volvo FH Electric

· Capacitate baterii: 540 kWh

· Putere maximă: 490 kW putere continuă

· Autonomia este de până la 300 km, dar Volvo FH Electric poate acoperi până la 500 km într-o zi normală de lucru, dacă este adăugată o încărcare rapidă, de exemplu în timpul pauzei de prânz.

Related posts