UTI va monitoriza toate mașinile care intră și ies din țară

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit un contract de 11,7 milioane lei (2,6 milioane euro), cu TVA, companiei UTI Servicii şi Mentenanţă, parte din Grupul UTI, deținută până de curând de controversatul om de afaceri Tiberiu Urdăreanu, pentru a realiza şi monta un sistem de monitorizare video a vehiculelor în zona punctelor de trecere a frontierei.

Conforma contratului, compania s-a angajat să efectueze inclusiv furnizarea, montarea şi configurarea echipamentelor hardware şi licenţelor software. Subcontractorii UTI Servicii și Mentenanță vor fi UTI Grup și Girod Semnalizare Rutieră (județul Timiș).

Grupul UTI face parte din categoria firmelor de tipul “SRI – SRL”, fiind extrem de apropiat încă de la înființare de serviciile secrete. Sorina Matei amintea într-un amplu material de pe blogul său despre legăturile dintre grupul UTI și mai mulți foști angajați ai diferitelor servicii speciale.

Urdăreanu s-a retras în noiembrie 2015 din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al UTI Grup, fiind înlocuit în funcție de Răzvan Petrescu, șeful departamentului juridic al grupului, dar și al subsidiarelor Netcity Telecom și UTI Real Estate Development.

Related posts