Testul Marcotran: anvelopele Goodyear, cea mai bună alegere

Transportatorul spaniol Marcotran a arătat ce economii pot fi făcute cu oferta de anvelope Goodyear FUELMAX și KMAX. Testele comparative derulate de companie au arătat că pe anumite rute pot fi făcute economii de aproape 1000 de euro per vehicul per an utilizând anvelopele FUELMAX, în timp ce anvelopele pentru kilometraj sporit, KMAX, pot face econimii și mai mari pe alte rute.

Marcotran este o companie de transport rutier de marfă cu sediul central în Spania. Flota sa pan-europeană cuprinde peste 700 de camioane și 1200 de trailere, cu rute ce variază de la distanțe regionale la distanțe lungi ce se întind din Spania până în Moscova. Flota rulează în mod obișnuit cu anvelope cu rezistență la rulare scăzută Goodyear FUELMAX. Cu toate acestea, Marcotran a ținut să descopere și care este diferența pe care o dă utilizarea gamei de anvelope Goodyear KMAX, optimizată pentru kilometraj. Provocarea a fost aceea de a compara economiile de carburant cu cele rezultate din costul anvelopelor în termeni de kilometraj. Rezultatele au fost cu adevărat revelatoare, arătând clar că ambele game de anvelope Goodyear ajută la reducrea Costului Total de Deținere.
Kilometrajul estimat pentru gama de anvelope KMAX a fost între 240.000 km pentru anvelopele pentru axa de tracțiune și de 450.000 km pentru anvelopele de remorcă, iar pentru anvelopele FUELMAX kilometrajul estimat a fost între 220.000 km pentru axa de tracțiune și de 350.000 km pentru anvelopele de remorcă. Aceasta a însemnat că posibilele economii care pot fi realizate în cazul anvelopelor KMAX în raport cu kilometrajul au fost cu 287,70 de euro per an per vehicul mai mult față de combinația de anvelope FUELMAX.
Consumul de carburant realizat cu anvelopele FUELMAX a fost de 30,38 litri/100km, în timp ce în cazul combinației de anvelope KMAX consumul a fost de 31,58, reprezentând o economie anuală în materie de costuri pentru carburant de 1.252 euro2. Acest test a arătat economiile comparative ce pot fi realizate în termeni de kilometraj cu anvelopele KMAX și în termeni de consum de carburant ce pot fi realizate cu anvelopele FUELMAX.
Concluzia a fost că, folosind anvelopele FUELMAX pe rutele selectate de Marcotran, compania a realizat o economie totală de 964 de euro per vehicul per an3. Totuși, kilometrajul impresionant pe care anvelopele KMAX l-au dat a arătat că în aplicațiile în care kilometrajul este criteriul principal de performanță aceste anvelope pot fi alegerea preferată.
Testele derulate de Marcotran subliniază nu numai economiile de carburant ce pot fi realizate cu anvelopele FUELMAX, ci și kilometrajul mai mare ce poate fi realizat cu anvelopele KMAX în condițiile în care sunt realizate și economii de carburant. Aceasta arată că anvelopele FUELMAX și KMAX contribuie semnificativ la reducerea Costului Total de Deținere al anvelopelor de către flote.

Related posts