Tesla este interesată de versiunea electrică a MB Sprinter

Tesla ar putea fi interesată de un parteneriat cu divizia de autovehicule comerciale uşoare a Mercedes-Benz, pentru versiunea electrică a camionetei Sprinter, a anunţat pe Twitter directorul general al producătorului american de vehicule electrice, Elon Musk.

“Poate ar fi interesant să colaborăm cu Daimler/Mercedes pentru versiunea electrică a camionetei Sprinter. Este un model deosebit. Ne vom informa în legătură cu asta”, a spus Musk.
Cea mai recentă generaţie a camionetelor Sprinter a fost lansată în februarie, iar Mercedes-Benz, divizia grupului german Daimler, intenţionează să ofere anul viitor versiuni electrice.
Reprezentanţii Daimler nu au dorit să comenteze dacă sunt deschişi la o colaborare cu Tesla, dar un purtător de cuvânt s-a declarat încântat de interesul lui Musk vizavi de Sprinter.
Luna trecută, directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a afirmat că nu exclude o viitoare cooperare cu Tesla, chiar dacă grupul auto german şi-a vândut participaţia la producătorul american de vehicule electrice.
“Nu am regretat niciodată vânzarea acţiunilor deţinute la Tesla. Asta nu exclude o cooperare în viitor”, a declarat Dieter Zetsche.
În 2014, Daimler a vândut participaţia de 4% deţinută la Tesla, iar luna trecută a prezentat un SUV electric ce va concura direct cu Tesla, care domină piaţa maşinilor electrice premium.
Zetsche a afirmat că nu vede niciun motiv pentru ca producătorul auto german să achiziţioneze din nou titluri Tesla.

Related posts