Start pentru Renault Trucks Optifuel Challenge 2019

Cea de-a cincea ediție a Optifuel Challenge, competiția de conducere economică organizată de către Renault Trucks, este pe punctul de a începe. Inaugurată în 2012 și dedicată complet stilului de condus eco, competiția Optifuel Challenge arată angajamentul Renault Trucks pentru sprijinul șoferilor în reducerea consumului de combustibil, iar abordarea integrată vehicul/șofer/servicii, vizează reducerea sustenabilă a consumului de la primii kilometri. La ultima ediție a evenimentului au participat 3.000 șoferi, reprezentând 2300 de firme din 29 de țări.

Inaugurată în 2012 și dedicată stilului de condus economic, competiția Optifuel Challenge arată angajamentul Renault Trucks pentru sprijinul șoferilor în reducerea consumului de combustibil, iar abordarea integrată vehicul/șofer/servicii, vizează reducerea sustenabilă a consumului de la primii kilometri. Anul acesta, etapa națională a competiției capătă un caracter și mai festiv, marcând aniversarea de 20 de ani de activitate Renault Trucks în România prin reprezentare directă.

Reducerea consumului de combustibil nu depinde numai de camion, ci și de șofer, așa cum o demonstrează competiția Renault Trucks Optifuel Challenge. Suntem mândri de campionul nostru național de la ediția trecută care a reușit cea mai bună performanță a echipei României până în prezent, respectiv locul al II-lea în Finala Internaționala Optifuel Challenge 2017.

 

Etapele de preselecție: start în aprilie 2017

Fiecare țară care participă în Optifuel Challenge susține etape de preselecție. În România, acestea se vor desfășura din aprilie până în iunie 2019.

Cum se realizează înscrierile?

Șoferii se pot înscrie în selecțiile naționale ale concursului prin intermediul reprezentanților de vânzări, la centrele noastre sau electronic. Pentru înscriere, va trebui să trimiteți formularul electronic completat către reprezentantul dvs. de vânzări sau direct la adresa: marketing_ro@renault-trucks.com

Selecțiile naționale se vor ține în perioada aprilie-iunie 2019, la centrele Renault Trucks din următoarele orașe:

  • BACĂU: 01-03 aprilie
  • PITEȘTI: 15-19 aprilie
  • BUCUREȘTI: 06-10 mai
  • ORADEA: 13-17 mai
  • CLUJ:             20-24 mai
  • SIBIU: 03-07 iunie
  • TIMIȘOARA: 10-14 iunie
  • CONSTANȚA 18-21 iunie

Performanța șoferilor va fi evaluată prin Optifleet, sistemul telematic de management al flotei de la Renault Trucks. Sistemul măsoară eficiența stilului de condus în funcție de trei criterii:

– Anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână),
– Folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă),
– Timp petrecut la relanti

Șoferii care vor înregistra cel mai mic consum în cel mai scurt timp vor ajunge în finala națională de la finalul lunii septembrie. Cel care va ocupa primul loc pe podium la nivel național va avea privilegiul de a reprezenta țara noastră la finala internațională care va avea loc pe in 15-17 octombrie 2019.

Câștigătorul finalei internaționale va pleca acasă cu un Renault Trucks T High 2019.

Renault Trucks T High 2019 are un consum redus cu 3% în comparație cu generația anterioară. Legat de Optifuel Challenge, acest lucru subliniază focusul nostru: dezvoltarea continuă a eficienței energetice.

Related posts