Șeful Iveco despre Euro 7: unele cerințe sunt „nerealizabile din punct de vedere tehnic”

Gerrit Marx, CEO al Iveco, este de părere că regulamentul cu privire la normele Euro 7, așa cum este elaborat în prezent, impune anumite reduceri ale emisiilor care sunt „nerealizabile din punct de vedere tehnic”.

CEO al producătorului italian de vehicule comerciale Iveco, Gerrit Marx a condamnat ca fiind „pur și simplu stupide” standardele Euro 7, norme care înăspresc limitele de emisii ale vehiculelor pentru poluanți, inclusiv oxizi de azot și monoxid de carbon, începând cu 2025.

Oficialul a declarat că regulamentul, așa cum este elaborat în prezent de Comisia Europeană, impune reduceri ale emisiilor de oxizi de azot și particule care sunt „nerealizabile din punct de vedere tehnic”.

În plus, șeful Iveco nu s-a sfiit să puncteze că „efortul de a ajunge acolo (n.n. – la nivelul impuis de normele Euro 7) este uriaș. Și nu există niciun beneficiu real”.

După ce au trecut de hopul aprobării finale a deciziei de a interzice comercializarea automobilelor noi cu motoare cu ardere internă care emit CO2 după 2035, experții și politicienii europeni se pregătesc să finalizeze normele de aplicare ale standardelor Euro 7 care ar trebui să intre în vigoare în vara anului 2025.

 

Related posts