Renault Trucks a prezentat viziunea companiei despre transformarea transportului rutier la Zilele Connecting Europe din Lyon

Organizate la Lyon în perioada 28-30 iunie de Comisia Europeană și Președinția franceză a Uniunii Europene, Zilele Conectarea Europei reunesc factorii de decizie politică și economică în problema mobilității și contribuția acesteia la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. in Europa. În cadrul acestui eveniment, Renault Trucks și-a prezentat viziunea pentru electrificarea transportului rutier.

Bruno Blin, Președintele Renault Trucks, a participat la o dezbatere pe tema colaborărilor necesare între sectoarele transport și energie și a prezentat viziunea producătorului de camioane cu privire la transformarea transportului rutier. El a amintit faptul că vehiculele grele electrice erau deja o realitate industrială și comercială pentru Volvo Group și că ambiția pentru Renault Trucks, care produce camioane electrice pentru toate segmentele, era ca acestea să reprezinte 50% din vânzările sale până în 2030. Până la acea dată, aproape 270.000 vehiculele de acest tip echipate cu baterii ar trebui să fie pe drumuri în Europa.
În fața acestei revoluții în curs, cooperarea cu sectorul energetic este necesară pentru a asigura decarbonizarea transportului rutier, cu furnizarea de energie curată suficientă, acolo unde este necesar și la un preț accesibil, și implementarea unei infrastructuri publice eficiente de încărcare care să permită -transport la frontiera. Sunt necesare stimulente pentru clienți, de asemenea, pentru a depăși costul investiției inițiale în vehicule net-zero și pentru a crea scară. În cele din urmă, este de dorit o acțiune globală la scară europeană.

Related posts