Recomandări pentru vremea rea

Deoarece vremea rea s-a întors, avem recomandări pentru cei care trebuie să plece la drum în ciuda condițiilor grele.

Poliţiştii vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi, de eventualele restricţii existente şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă şoferilor să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanentă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislaţia în vigoare necondiţionând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Respectaţi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic şi conduceţi preventiv!

Related posts