Peugeot a lansat versiunea electrică e-Expert

PEUGEOT Expert își extinde gama în segmentul utilitarelor prin adăugarea unei versiuni motorizate 100% electric.
Noul e-Expert PEUGEOT oferă: 2 niveluri de autonomie, până la 330 de km (WLTP), 3 versiuni de lungime, capacitate de remorcare de până la 1.000 kg și sarcină utilă de până la 1.275 kg și volum de încărcare identic cu versiunea cu motor termic.

Fiind un vehicul electric, PEUGEOT e-Expert permite accesul fără restricții la centrul orașelor. Piața segmentului de utilitare compacte din Europa reprezintă peste 750.000 de vehicule pe an, iar PEUGEOT Expert și-a crescut cota de piață în fiecare an, de la lansarea sa în 2016.
Pentru utilizări și mai specifice, modicările efectuate de carosieri sunt posibile, în special datorită podelei cabinei (celule frigorifice, nacelă la bord, etc).

Fidel conceptului mărcii materializat prin puterea de alegere, noul PEUGEOT eExpert păstrează stilul robust al versiunilor cu motor termic, completat de câteva caracteristici distinctive.

Noul PEUGEOT e-Expert oferă 3 moduri de condus selectabile cu ajutorul comutatorului dedicat:
▪ Eco (60 kW, 190 Nm): pentru autonomie sporită,
▪ Normal (80 kW, 210 Nm): optim pentru utilizarea de zi cu zi,
▪ Power (100 kW, 260 Nm): optimizează performanța atunci când se transportă sarcini grele.
Două moduri de frânare sunt disponibile, adecvate încărcării bateriei în mers:
▪ Moderat, care se simte ca frâna de motor pentru un vehicul cu motor termic,
▪ Sporit (accesibil la apăsarea butonului „B” – „Brake” situat pe selectorul cutiei de viteze), pentru o decelerație crescută la eliberarea pedalei de accelerație.
▪ Toate versiunile noului PEUGEOT e-Expert sunt echipate cu frână de parcare electrică, o caracteristică nouă pe acest model. Pe lângă eliberarea spațiului, această funcție automată oferă confort și ușurință la condusul cotidian. În plus, pe suportul frânei de parcare este montată o plasă de depozitare laterală.

Bazat pe platforma modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), PEUGEOT e-Expert oferă un motor 100% electric cu o putere maximă de 100 kW și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă de la pornire pentru o reactivitate imediată, fără vibrații, zgomot, fără schimbări de trepte de viteză, fără miros și, desigur, fără emisii de CO2.
Trenul de rulare electrică este similar cu cel utilizat de noile PEUGEOT e-208 și SUV PEUGEOT e-2008, fiind însă modificată cutia de viteze, care este mai scurtă pentru a îndeplini constrângerile de capacitatea de încărcare a vehiculelor comerciale.
Performanțele (în modul POWER) sunt următoarele (date aflate sub rezerva omologării):
▪ Viteza maximă este de 130 km/h
▪ Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 13,1 s
▪ 1000 m cu start de pe loc se parcurg în 35,8 s
▪ Accelerația de la 80 la 120 de km/h se face în 12,1 s

Noul PEUGEOT e-Expert oferă posibilitatea încărcării programate: de pe ecranul navigație conectată sau din aplicația de MyPeugeot (în funcție de versiune). Acest sistem face, de asemenea, posibilă pornirea sau amânarea încărcării în orice moment și verificarea stării încărcării.

Noul PEUGEOT e-Expert este disponibil în aceleași versiuni ca și varianta propulsată de motoare cu ardere internă, pentru a îndeplini toate cerințele:
▪ Furgon (3 versiuni de lungime: Compact 4,6 m, Standard 4,95 m și Lung 5,30 m),
▪ Cu cabină extinsă (5 sau 6 locuri, fixe sau pliabile, pentru versiunile de lungime Standard și Lung),
Podeaua vehiculului (pentru conversia caroseriei, lungimea Standard).
Modularitatea continuă să fie un reper în segment cu bancheta Moduwork cu 3 locuri, datorită trapei din peretele de compartimentare și a scaunului lateral rabatabil. Acest lucru permite:
▪ Accesul a trei persoane pe bancheta față. Acest aspect practic este foarte apreciat de profesioniști, care pot transporta angajații și uneltele de la un loc de muncă la altul prin optimizarea traseelor,
▪ Existența unei podele plate cu o lungime utilizabilă crescută cu 1,16 m și crearea unui volum suplimentar de depozitare în față și accesul a 2 persoane la bord,
▪ Disponibilitatea unui birou mobil cu masă pivotantă integrată în spătarul pliabil al scaunului central,
▪ Crearea unui spațiu de depozitare sub scaunul din mijloc.
Capacitatea de remorcare rămâne aceeași, cu posibilitatea de a remorca o sarcină
de până la 1.000 de kg.
Volumul util este aceleași cu cel oferit de variantele cu motor termic, sarcina utilă fiind adaptată la motorul 100% electric (până la 1.275 kg).

Noul PEUGEOT e-Expert va fi comercializat în Europa începând cu a doua jumătate a anului 2020, fabrica de producție se află în Franța, în apropiere de Valenciennes.

Related posts