O nouă funcționalitate de siguranță pentru camioanele electrice Volvo

Volvo Trucks lansează o nouă funcționalitate de siguranță, patentată, pentru camioanele electrice – Active Grip Control. Noua tehnologie îmbunătățește semnificativ stabilitatea, accelerarea și frânarea, în condiții de carosabil alunecos.

Datorită reacției rapide a motoarelor electrice, forța generată între roți și suprafața drumului poate fi controlată într-o secundă, pentru a preveni proactiv rotația în gol a roților.

 

Sistemul îmbunătățește în mod clar accelerarea pe suprafețe alunecoase. Testele realizate cu Volvo FH Electric pe o suprafață cu fricțiune redusă, cu un trailer încărcat, au arătat o îmbunătățire de 45%, în accelerație completă.

 

„La rularea pe un carosabil alunecos sau pe pietriș, îmbunătățirea este cu adevărat impresionantă. Cred că această caracteristică va îmbunătăți productivitatea, nu numai pentru clienții noștri din domeniul construcțiilor,” spune Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director la Volvo Trucks.

 

Dacă vehiculul începe să derapeze, multipli senzori permit sistemului de control al vehiculului să reacționeze la starea suprafeței drumului și să utilizeze motoarele electrice ale vehiculului, alături de alte elemente de acționare, într-un mod inteligent, pentru a ajuta șoferul să mențină camionul pe șosea.

 

Noul element este proiectat, de asemenea, să reducă riscul de forfecare și de supraviraj, atunci când vehiculul nu are încărcătură.

 

„Cu Active Grip Control, le oferim șoferilor abilitatea îmbunătățită de a traversa porțiuni dificile de drum sau de teren – chiar și în cele mai grele condiții. Aceasta este o funcție unică, pe care Grupul Volvo a protejat-o prin intermediul unui patent,” explică Anna Wrige Berling.

 

Se pot vedea îmbunătățiri și la frânare, această funcție putând fi utilizată pentru frânarea controlată regenerativă, fără activarea ABS-ului. Acest lucru crește eficiența, deoarece este petrecut mai mult timp în regenerare, permițând o frânare mai lină.

Funcția Active Grip Control va fi disponibilă pe camioanele de gamă grea Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric care sunt utilizate pentru transport regional și pentru operațiuni în construcții. O versiune a acestei funcții va fi disponibilă și pe camioanele cu propulsie diesel sau LNG.

Date despre camioanele electrice Volvo:

·       Volvo Trucks dispune de o gamă de șase camioane integral electrice, proiectate să acopere o varietate largă de misiuni de transport.

·       Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric sunt camioane de categorie grea cu o masă totală în combinație de 44 t. Vânzările au demarat, în Europa, iar producția va începe în a doua jumătate a anului 2022.

·       Producția de serie în Europa a modelelor Volvo FL și Volvo FE Electric, pentru distribuția urbană și colectarea deșeurilor, a început în 2019.

·       Producția modelului Volvo VNR Electric pentru America de Nord a început în 2021.

Related posts