Noua etichetă energetică pentru anvelope explicată

Eticheta europeană a anvelopelor este obligatorie pentru anvelopele noi de la 1 noiembrie 2012 și se aplică vehiculelor de pasageri, precum și vehiculelor industriale ușoare și grele. Acum, Comisia Europeană a adoptat un nou decret privind eticheta UE a anvelopelor. De la începutul lunii mai, etichetele de pe anvelopele noi vor deveni mai vizibile, corecte și rezistente.

Eticheta are scopul de a ajuta consumatorii să fie mai bine informați atunci când cumpără anvelope noi. Indicarea rezistenței la rulare este un indicator al eficienței energetice a anvelopei – oferind astfel beneficii potențiale în ceea ce privește consumul redus de combustibil și extinderea distanței care poate fi parcursă de vehiculele electronice între punctele de încărcare. Măsurarea aderenței pe teren umed este o măsurare evidentă a siguranței, dar un element care nu merge ușor mână în mână cu cea mai eficientă rezistență la rulare. Aceste informații sunt necesare pentru a putea alege anvelopa potrivită din toate punctele de vedere.

Pentru a ține cont de stocurile de anvelope produse înainte de mai 2021, anvelopele auto și autoutilitare care poartă vechea etichetă pot fi vândute în continuare până la sfârșitul anului 2021.

Ce reglementări noi aduce noua etichetă energetică pentru anvelope?

Pe lângă includerea anvelopelor pentru autobuze și camioane, noua reglementare aduce modificări celor trei parametri cheie. Sunt introduse noi simboluri pentru aderență în condiții de îngheț și / sau condiții severe de zăpadă, iar etichetele includ, de asemenea, coduri QR și un logo de eficiență energetică.

  1. CONSUMUL DE COMBUSTIBIL

Noua eticheta energetică vine cu 5 clase, nu 7 cum erau până acum, de la E (cel mai puțin eficient) la A (cel mai eficient).

Clasa de eficiență a combustibilului este legată de rezistența la rulare. Prin reducerea rezistenței la rulare, anvelopa consumă mai puțină energie, iar conducerea ecologică poate reduce semnificativ consumul de combustibil. (Presiunea anvelopelor trebuie verificată periodic pentru a optimiza consumul de combustibil).

 

 

 

2. FRÂNAREA PE CAROSABIL UMED

Noua eticheta energetică vine cu 5 clase, nu 7 cum erau până acum, 5 clase de la E (cele mai mari distanțe de frânare) la A (cele mai mici distanțe de frânare)

Aderența pe carosabil umed este una dintre cele mai importante caracteristici de siguranță ale unei anvelope. Anvelopele cu o aderență foarte bună pe teren umed au o distanță de frânare mai mică atunci când plouă (presiunea în anvelope trebuie verificată periodic pentru a optimiza aderența pe teren umed).

 

 

 

3. NIVELUL DE ZGOMOT

Noua etichetă energetică deține 3 caractere A, B și C în conformitate cu nivelul de decibeli produși de anvelope. Pe măsură ce alfabetul A merge la C, cu atât se creează mai mult zgomot pe drum din cauza anvelopelor.

Modificările prezente vor oferi consumatorilor informații suplimentare, cum ar fi capacitatea de a identifica anvelopele de iarnă și anvelopele pentru toate anotimpurile. În urma noii etichete energetice pentru anvelope, vom putea identifica anvelopele care au performanțe de iarnă îmbunătățite (identificate prin simbolul 3PMSF). Codul QR va fi benefic deoarece permite persoanelor fizice să confirme declarațiile de pe etichetă printr-un link către o bază de date oficială de produse. Acest lucru aduce o transparență sporită în ceea ce privește calitatea anvelopelor.

 

Noile valori ale etichetei vor fi disponibile publicului la 1 mai 2021. Eticheta europeană nu acoperă toate aspectele ce definesc o anvelopă cu performanțe de calitate. Prin urmare, atunci când selectați o anvelopă care vi se potrivește cel mai bine, este întotdeauna recomandabil să vă bazați pe sfaturile și cunoștințele unui specialist în anvelope precum AUTO SOFT.

AUTO SOFT furnizează o gamă largă de anvelope, de la anvelope ieftine până la cele premium și off road. Se pot achiziționa online, folosind funcția de căutare astfel încât să găsiți anvelopele perfecte.

Related posts