Ministrul mediului va finaliza ghidul de finanțare pentru autobuze eco

Ministerul Mediului va finaliza, în perioada următoare, ghidul de finanţare pentru autobuze verzi, electrice, iar Primăria Capitalei poate să-şi depună dosarul, a declarat, marţi, Graţiela Gavrilescu, ministrul de resort, într-o conferinţă de profil.

‘Doamna primar (Gabriela Firea, primarul Capitalei, n.r.) o să semneze, sperăm săptămâna viitoare, o convenţie pentru 10 milioane euro pentru finanţarea pistelor de biciclete din Municipiul Bucureşti. Am reuşit şi vom finaliza, în perioada următoare, ghidul de finanţare pentru autobuze verzi, electrice. Primăria Capitalei o să poată să-şi depună dosarul şi eu sunt convinsă că va fi eligibil astfel încât să poată să beneficieze de bani din certificatele de gaze cu efect de seră’, a spus Gavrilescu.
Ea a precizat că Primăria ar putea achiziţiona o parte din cele 400 de autobuze electrice promise din aceşti bani.
‘Vom scoate şi un ghid de finanţare pentru ca în perioada următoare, tot pentru Bucureşti, să reuşim să creăm, şi în cinstea centenarului, acea perdea verde din jurul Bucureştiului de-a lungul autostrăzii. Cred că este esenţial ca în zona respectivă să creăm un spaţiu verde astfel încât gradul de ozon al Bucureştiului să nu fie în permanentă scădere, ci să îl aşezăm pe poziţiile normale’, a mai arătat ministrul.
Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că licitaţia pentru achiziţionarea celor 400 de autobuze a fost suspendată, după ce la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost depuse cinci-şase reclamaţii.
Gabriela Firea a precizat că a discutat cu parlamentarii social-democraţi, iar în perioada următoare vor fi aduse modificări legislative în acest sens.

Related posts