MHS Truck & Bus și Roman SA vor produce camioane militare la Brașov

MHS Truck & Bus, unic importator și partener de service al vehiculelor militare și militarizate Rheinmetall MAN în România, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane, Roman, pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifunctionale, în funcție de necesitățile de echipare ale Armatei Române.

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei Române cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali, a comunicat compania. “Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe masură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră.”, a declarat Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Potrivit companiei, parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România. De asemenea, joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în companiile românești, precum și înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei. MHS Truck & Bus si Roman SA intenționează să depună o ofertă în cadrul competiției anunțate de Ministerul român al Apărării Naționale pentru achiziția a aproximativ 3300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG.
Parteneriatul MHS-Roman continuă tradiția colaborării dintre Armata Română și MAN. În urma cu 47 de ani, linia de producție de la “Steagul Roșu”, ulterior Roman Brașov SA, a pornit cu un model diesel în baza unei licențe MAN, exportat în țări de pe tot globul. Grupul MHS prin MHS Truck & Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit începând din iunie unic importator și partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România. Primul model importat este vehiculul militar 42M 6×6 BB din clasa HX.

Related posts