Iveco România susține lecția CNG în fața studenților Universităţii Politehnica Bucureşti

Studenții Universităţii Politehnica Bucureşti Anul 4 –  autovehicule rutiere în cadrul Facultății de Transporturi au ocazia să vadă la Iveco România cum arată tehnologiile actuale pe piaţă.

 

Iveco România a făcut un pas în faţă către studenţii Facultăţii de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi le-au oferit acestora un laborator, în care pot studia motoare, transmisii și chiar un furgon Iveco Daily, alimentat cu CNG.

Studenții studiază la cursuri cum funcționează tot tot felul de maşini, cu motoare diesel şi pe benzină, dar este prima dată când studiază alimentarea cu CNG practic, cu motorul și vehiculul în față.

În laboratorul care se transformă într-o adevărată sală de curs, fiecare grupă de studenți în parte are acees la material didactic, să facă tot felul de măsurători, pot să audă şi să vadă motorul la lucru.

Dintre toţi combustibilii fosili, CNG este cel mai puţin poluant, arderea fiind aproape completă. Drept urmare, particulele care rămân în urma unei maşini care funcţionează cu CNG sunt mult reduse, chiar şi cu 95%. Aşadar, mai puţine emisii de monoxid şi dioxid de carbon, oxizi de azot(cancerigeni), dar şi un mod de funcţionare mult mai silenţios, fapt confirmat şi de măsurătorile efectuate de studenți împreună cu profesorii UPB și cu echipa Iveco România.

 

Related posts