Generația următoare Ford Transit Custom va include un model complet electric, din 2023

Ford confirmă astăzi că generația următoare Ford Transit Custom va include un model complet electric pe lângă variantele plug-in hybrid, mild hybrid și versiunile pe motoare convenționale. Noua gamă Transit Custom – care include furgoneta Transit Custom și vehiculul de transport persoane Tourneo Custom – intră în producție în prima jumătate a anului 2023, cu versiuni complet electrice pentru ambele modele, parte a celei mai extinse game Transit Custom oferită vreodată clienților europeni.

Toate versiunile generației următoare Transit Custom vor fi construite de Ford Otosan – Joint venture-ul Ford din Turcia – în Kocaeli, centrul de productie pentru gama Ford Transit.

În plus, vehiculul comercial Volkswagen de 1 tonă va fi, de asemenea, construit la Kocaeli, completând platforma de vehicule comerciale și contribuind la îmbunătățirea experienței clienților prin introducerea rapidă pe piață, a mai multor tehnologii.

“Noua generație a gamei Transit Custom – inclusiv toate versiunile electrice – va consolida poziția Ford ca lider de piață în segmentul vehiculelor comerciale din Europa,” a declarat Stuart Rowley, președinte Ford Europa. “Transit Custom este cel mai important vehicul comercial al nostru, cheia efortului nostru de a dezvolta segmentul de vehicule comerciale pe măsură ce continuăm să construim un business durabil și profitabil în Europa și ne îndreptăm către un viitor electrificat”.

Ford a anunțat în februarie că întreaga gamă de vehicule comerciale complet electrică sau plug-in hybrid va ajunge la zero emisii până în 2024, cu două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford preconizate a fi reprezentate de vehiculele complet electrice sau plug-in hybrid.

Cu toate acestea, în perioada de tranziție, Ford înțelege că nu toți operatorii de vehicule comerciale vor face brusc trecerea de la motorul convențional cu ardere internă la vehiculele complet electrice. Acesta este motivul pentru care gama sa de tehnologii mild hybrid sau plug-in hybrid este esențială și va continua să reprezinte o parte semnificativă a următoarei generații a gamei Transit Custom.

Creșterea continună a segmentului de vehicule comerciale Ford este cheia profitabilității sale europene. Aceasta este susținută de noi produse și servicii, de colaborarea cu o rețea extinsă de carosieri, de parteneriatul Ford cu Volkswagen și joint venture-ul Ford-Otosan, care oferă eficiență în dezvoltare și aprovizionare.

“Astăzi începem o altă investițe strategică care va modela viitorul industriei auto. Transformăm fabricile noastre de la Kocaeli în prima și singura unitate de producție integrată din Turcia pentru asamblarea vehiculelor electrice și a bateriilor. Considerăm că această investiție, care se va întinde pe o perioadă de peste un deceniu, este o mișcare strategică orientată spre viitor. Doresc să mulțumesc companiei Ford Motor Company pentru încrederea în Turcia și Ford Otosan, ceea ce a făcut posibilă această investiție semnificativă,” a declarat Ali Koç, președinte Ford Otosan și vicepreședinte al Consiliului de Administrație Koç Holding

În 2020, Ford a încheiat al șaselea an consecutiv ca lider de piață în segmentul vehiculelor comerciale, în Europa. Tendința continuă și în 2021, Ford păstrându-și poziția de cea mai bine-vândută marcă de vehicule comerciale de pe continent.

Segmentul de vehicule comerciale Ford este susținut de un ecosistem construit în jurul serviciilor de conectare, dezvoltat colaborativ împreună cu clienții, conceput pentru a îmbunătăți experiența acestora și pentru a le susține business-urile. Acesta include disponibilitate de conectare și servicii de productivitate precum FordPass Pro pentru flote de până la 5 vehicule și Ford Fleet Management, creat de Ford și ALD Automotive anul trecut, pentru maximizarea productivității clienților de flote ce caută soluții personalizate pentru a-și gestiona vehiculele de pe traseu.

Anunțul Ford de astăzi aduce, de asemenea, vești bune pentru alte unități de producție Ford din Europa, precum și pentru furnizori europeni și turci care livrează componente pentru generația următoare Transit Custom. Unitățile de producție Ford vor furniza motoare diesel cu tehnologie avansată din Dagenham (Marea Britanie) și transmisii din Köln, în timp ce peste 100 de furnizori din Turcia vor livra componente.

“Creșterea segmentului de vehicule comerciale și dezvoltarea de parteneriate, cum ar fi parteneriatul cu Volkswagen sau joint-venture-ul Ford Otosan sunt factorii cheie pentru succesul Ford în Europa în viitor. Ne-am angajat să atingem o marjă EBIT de 6%, ca parte din planul de dezvoltare Ford a operațiunilor globale,” a adăugat Rowley.

Related posts