Ford testează 20 de Transit PHEV în Londra

Ford lansează un proiect care ajută la îmbunătățirea calității aerului din Londra. Contextul este unul favorabil pentru Ford, producătorul accelerând planurile de electrificare a gamei proprii prin 13 modele electrificate programate să fie lansate în următorii 5 ani.

Proiectul este sprijinit de organizația guvernamentală Transport for London și implică o perioadă de test de 12 luni pentru 20 de exemplare Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV, hibrid cu încărcare la priză) care reduc emisiile din oraș utilizând exclusiv energie electrică pentru majoritatea traseelor urbane, așa cum sunt cele realizate de companiile de livrări sau de cele care asigură lucrări de întreținere.

Vehiculele comerciale din Londra parcurg 280.000 de drumuri într-o zi tipică de muncă, străbătând 13 milioane de kilometri în această perioadă. Utilitarele de marfă adună 75% din traficul semnat de transportul de acest tip, mai mult de 7000 de vehicule fiind prezente în orele de vârf în centrul Londrei.

Ford va introduce 20 de exemplare Transit hibrid plug-in în flotele comerciale ale unor companii din Londra, implicit în cea a organizației Transport for London, pentru a analiza modul în care acest tip de mașină poate contribui la țintele de reducere a poluării aerului, crescând în același timp productivitatea operatorilor în condiții urbane, cel mai dur mediu de lucru pentru vehiculele comerciale. Proiectul este sprijinit financiar de Advanced Propulsion Centre (Centrul de Propulsie Avansată), grup de inițiativă finanțat de Guvernul Britanic.

“Ford este marca numărul 1 în segmentul vehiculelor comerciale din Europa, iar acum se electrifică. În colaborarea cu partenerii noștri din Londra vom putea să testăm software-ul și telematica, elemente care ne oferă un potențial enorm de a reduce emisiile și costurile din orașe”, a declarat Jim Farley, Președinte și CEO Ford of Europe. “Acest nou tip de parteneriat demonstrează evoluția noastră spre o companie care oferă soluții atât în domeniul auto, cât și în cel al mobilității. Mai avem mult de lucru, însă toată lumea implicată este energizată de această oportunitate excelentă”.

Ford își concentrează planul electrificării mizând pe zonele sale de putere. Astfel, introducerea motoarelor electrice va avea loc în gamele celor mai populare și vândute vehicule comerciale, pick-up-uri, SUV-uri și mașini de performanță, scopul fiind de a le transforma în modele și mai capabile și plăcute la condus. În plus, acestea vor deveni mult mai eficiente din punctul de vedere al consumului.

Programată pentru lansare în toamna acestui an, flota de test face parte din promisiunea Ford de a colabora cu marile orașe ale lumii pentru a rezolva provocările acestora la nivel de transport local și pentru a ajuta oamenii și mărfurile să se miște mai ușor.

“Tranziția acestui sector al transporturilor de mărfuri către mașini cu emisii reduse este de o importanță capitală în curățarea aerului toxic din Londra”, a declarat Sadiq Khan, Primarul Londrei. “Organizația Transport for London continuă să ofere un exemplu pozitiv crescând constant numărul de mașini electrice din propria flotă. Informațiile rezultate din aceste teste sunt o resursă inestimabilă pentru programul LoCITY, care încurajează asimilarea transportului comercial cu emisii scăzute”.

Exemplarele Transit Custom hibride plug-in care fac parte din flota de test din Londra sunt rezultatul unui proiect de inginerie avansată care le permite să fie încărcate cu energie electrică utilizată pentru parcurgerea unor rute urbane cu emisii zero, un motor eficient cu combustie internă fiind prezent pentru a oferi o autonomie suplimentară dacă e nevoie de drumuri mai lungi. Ford este primul producător care oferă tehnologia hibridă plug-in în acest segment al mașinilor utilitare.

Flota experimentală va opera în condiții normale de trafic în avantajul unor companii din diverse zone ale industriei. Mașinile vor utiliza un sistem telematic pentru a colecta informații legate de performanțele financiare, operaționale și ecologice, analiza acestora urmând să ajute la maximizarea beneficiilor pe care le oferă mașinile electrificate.

Dezvoltarea celor 20 de exemplare Transit Custom plug-in hibrid a fost sprijinită de un grant de 4.7 milioane de lire sterline oferit de Centrul de Propulsie Avansată din Marea Britanie. Mașinile au fost desenate și dezvoltate în Centrul Tehnic Ford din Dunton, Marea Britanie și la Centrul Prodrive Advanced Technology din Banbury, Marea Britanie. Programul a primit și ajutorul Revolve Technologies.

“Marea Britanie este unul dintre liderii globali ai tehnologiilor auto cu emisii reduse. Acest nou proiect a beneficiat de o investiție guvernamentală de aproape 5 milioane de euro și a asigurat activitatea unor ingineri și cercetători britanici și demonstrează implicarea noastră în încercarea de a reduce emisiile de carbon și de a munci la nivel de industrie pentru a dezvolta noile generații de tehnologii care fac diferența în viețile oamenilor”, a declarat Nick Hurd, Ministrul Industriei și al Schimbărilor Climatice din Marea Britanie. “Acest guvern va continua să colaboreze îndeaproape cu sectorul auto pe măsură ce dezvoltăm Strategia Industrială care va crește productivitatea, va crea locuri de muncă pentru profesioniști și va asigura o creștere economică susținută”.

Ford a fost marca numărul 1 în Europa în vânzările de vehicule utilitare în 2016, performanță realizată pentru al doilea an consecutiv. Versiunea hibridă plug-in a lui Custom Transit este programată de lansea comercială în 2019, fiind parte a investiției de 4.5 miliarde de dolari pe care producătorul o va realiza în zona mașinilor electrificate până în 2020. Ford se extinde astfel și devine în același timp o companie auto și una implicată în zona de mobilitate, vizând poziția de lider în segmentul mașinilor electrificate și autonome și căutarea unor soluții noi de mobilitate.

Transit Custom plug-in hibrid este doar unul dintre cele 13 vehicule globale electrificate pe care Ford le va lansa pe piață în următorii 5 ani. În acest grup sunt incluse un SUV complet electric cu o autonomie estimată de cel puțin 480 de kilometri, un vehicul hibrid autonom de volum construit pentru a fi utilizat de servicii de ride hailing sau ride sharing care va debuta în America de Nord în 2021 și o versiune hibridă a legendarului Mustang. Ford a stabilit, de asemenea, un protocol de colaborare cu alte branduri auto pentru dezvoltarea la nivel european a celei mai puternice rețele de încărcare a mașinilor cu motoare electrice.

Related posts