Ford este liderul pieței de LCV din România în 2022, Renault vine din urmă câștigând cotă de piață

Conform datelor publicate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), Ford România continuă să fie lider de piață în segmentul vânzărilor de vehicule comerciale ușoare și în 2022. Pe locul 2 se află Renault, ale cărui vehicule comerciale au convins mai puțini clienți. 

În ciuda faptului că piața de vehicule comerciale (fără segmentul HCV) din România a scăzut cu 14% față de anul 2021, fiind în continuare afectată de criza de semiconductori, Ford a reușit să își păstreze poziția de lider al segmentului de vehicule comerciale, cu o cotă de piață de 18,2%, în creștere față de anul anterior.

Ford Transit Custom rămâne lider al segmentului din care face parte (MCV 1Tonă) pentru al șaselea an consecutiv și își menține o cotă de piață ridicată, de 27%. Ford Ranger, vedeta diviziei Ford Pro, continuă să impresioneze, fiind lider incontestabil cu o cotă de piață de 45,1%.

Ford Transit își menține trendul pozitiv și înregistrează o creștere a cotei de piață față de anul 2021, ajungând la 20% și se plasează pe locul al doilea în segment.

Pe de altă parte, ocupantul locului 2 în sectorul vehiculelor utilitare, Renault anunță că înregistrează cea mai mare creştere în cota de piaţă cu +10,9 puncte faţă de anul precedent, respectiv 22,9% în 2022 vs. 12% în 2021, situându-se pe locul 2, cu 3.327 de unităţi. Gama de vehicule utilitare uşoare Renault a fost completată anul trecut şi numără 4 modele, cu o varietate de caroserii şi adaptări: Express, Kangoo, Trafic şi Master.

Related posts