Continental extinde unitatea de producţie automotive din Timişoara

Continental a finalizat construcţia celei de-a treia extinderi a fabricii de componente electronice din Timişoara, cu o investiţie de aproximativ 40 de milioane de euro, potrivit unui comunicat remis, vineri, redacției noastre de oficialii companiei de componente automotive.

Odată cu noua investiţie, suprafaţa de producţie va creşte cu peste 7.000 de metri pătraţi, ceea ce înseamnă un plus de peste 60% al spaţiului (se va ajunge la circa 18.000 de metri pătraţi pentru producţie). De asemenea, au fost adăugate locuri de parcare, o zonă tehnică, birouri şi o zonă verde.

“Ceea ce înainte însemna cai putere de sub capotă este acum experienţa utilizatorului. Pentru a satisface cererea tot mai mare a clienţilor noştri, trebuie să urmărim cea mai dezvoltată digitalizare, standardizare şi automatizare posibile – şi exact asta facem cu noua noastră strategie a megafabricilor. Continuarea implementării tehnologiilor Industriei 4.0 reprezintă un alt salt în viitor. Digitalizarea proceselor de producţie, precum şi folosirea echipamentelor de ultimă generaţie înseamnă încă un pas în asigurarea garanţiei calităţii produselor şi serviciilor noastre. Aşadar, în fabrica de componente electronice din Timişoara ne concentrăm pe un viitor durabil”, a declarat Lucian Mărgineanu, directorul unităţii de producţie automotive din Timişoara.

Extinderea presupune punerea în funcţiune de linii de producţie pentru cele mai noi tehnologii, mărind gama de produse pe care megafabrica din Timişoara le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei automotive. Dezvoltarea locaţiei aduce cu sine şi noi poziţii, atât pentru operatori, cât şi pentru specialişti în zona de producţie.

“Noua extindere reprezintă munca şi rezultatele pe care le-au avut colegii noştri de aici de-a lungul anilor. În aceste momente dificile la nivel mondial, Continental are încredere în oameni, în experienţa lor şi în abilităţile lor şi investeşte în viitorul lor. Investiţia în Timişoara subliniază importanţa locaţiei pentru companie, precum şi încrederea în calitatea produselor şi tehnologiilor realizate aici. Profităm de prezenţa în acelaşi loc deopotrivă a centrului de cercetare şi dezvoltare şi a unităţii de producţie şi creăm sinergii că conduc la o dezvoltare durabilă a companiei, la inovare şi la noi idei puse în practică pentru a modela viitorul industriei automotive”, a precizat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Fabrica de componente electronice din Timişoara produce anual peste 17 milioane de produse. Aici sunt fabricate unităţi de control al airbagului, sisteme electronice de parcare, unităţi de control pentru diferite tehnologii, precum suspensii pneumatice, servodirecţie, reglarea suspensiei şi stabilizarea dinamică a sarcinii, unităţi de afişare Head-Up şi Combiner Head-Up şi instrumente de bord. De-a lungul timpului, fabrica s-a dezvoltat în direcţia Industriei 4.0, integrând echipamente şi tehnologii precum sistemul inovator de stocare, cel de trigenerare şi altele.

Continental, companie cu profil tehnologic fondată în 1871, a obţinut o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro, anul trecut, şi are în prezent peste 190.000 de angajaţi în 58 de ţări şi pieţe.

În perioada 1999 – 2021, Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

Related posts