Compania de drumuri a cumpărat 214 autoutilitare noi pentru întreţinerea drumurilor

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cumpărat 214 autoutilitare noi, destinate întreţinerii drumurilor, valoarea totală a achiziţiei fiind de aproximativ 26,4 milioane de lei fără TVA, a anunţat, joi, CNAIR.

Potrivit sursei citate, din cele 214 autoutilitare, 100 sunt dotate cu tracţiune 4X4.

Până la finalul acestui an, Direcţia Mecanizare a CNAIR urmează să mai recepţioneze 125 de autoutilitare speciale mixte cu tracţiune 4X2, în valoare de aproximativ 12,7 milioane lei, fără TVA.

“Prin caietele de sarcini, CNAIR a cerut ca aceste autoutilitare să aibă dotări speciale, destinate întreţinerii infrastructurii rutiere naţionale, în orice anotimp. Printre alte dotări, aceste autoutilitare sunt echipate cu oblon cu sistem hidraulic pentru încărcarea sculelor şi materialelor, sisteme suplimentare de iluminare şi de avertizare în trafic, sisteme auxiliare de încălzire pe timp de iarnă şi cabină dublă, în care poate fi transportată o echipă de 7 persoane”, precizează instituţia.

Noile autoutilitare, care sunt destinate direcţiilor regionale ale CNAIR, vor permite creşterea mobilităţii spre zonele unde sunt necesare intervenţii, vor reduce timpii de deplasare şi vor scădea costurile de transport, ca urmare a consumului redus de carburant.

Potrivit CNAIR, la încheierea achiziţiei acestui nou lot de autoutilitare, Regionalele CNAIR vor avea în dotare 339 de autovehicule noi, astfel încât să poată acoperi necesarul tuturor Districtelor şi Centrelor de Întreţinere şi Coordonare, care gestionează reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Achiziţia se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014 de Direcţia Mecanizare şi prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a drumurilor. Planul presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind cumpărate peste 750 dintre acestea.

Related posts